Šiaulių miesto gatvės virto dviračių lenktynių trasa

Šiaulių miesto gatvės jau tryliktą kartą virto dviračių lenktynių trasa.

Tradiciškai, paskutinį liepos sekmadienį, geriausi Lietuvos ir kaimyninių šalių dviratininkai rinkosi į Saulės miestą – čia tryliktą kartą surengtos „Šiaulių dviračių lenktynės”. 

Visą dieną vykusios dviračių šventės metu, žiūrovai turėjo galimybę ne tik išvysti dviračių sporto elito varžybas, tačiau ir patys pasijusti profesionaliais dviratininkais bei išmėginti 7 kilometrų trasą, kuri driekiasi miesto gatvėmis.

Nors Saulės miestu vadinamus Šiaulius lenktynių dieną plovė lietus, o sportininkams reikėjo įveikti net 100 kilometrų trasą, tai nesutrukdė Eimantui Gudiškiui iš „Colibri Cycling“ komandos trečius metus iš eilės laimėti „Šiaulių dviračių lenktynes“. Nugalėtojas ne tik džiaugėsi čempiono taurė, bet ir gavo pagrindinį 1500 eurų prizą.  Antrą vietą užėmė Dominykas Burka (Energus cycling team). Trečioje vietoje – Rokas Adomaitis (Voltas - Tartu 2024 by CCN).

„Nuo pat pradžių lenktynės buvo aktyvios, nes susirinko daug pajėgių sportininkų. Tiesa, kadangi trasoje labai daug posūkių, tai esktremaliomis oro sąlygomis reikėjo būti ypatingai atsargiam ir atidžiam, o tas pareikalavo papildomų jėgų. Apie 60 kilometrą po atakos pamačiau, kad esame dviese su Roku Adomaičius, o „Energus cycling team“ buvo tik vienas atstovas. Su R. Adomaičiu susitarėme, jog reikia dirbti kartu ir taip iki paskutinio rato, kuriame pavyko pasiekti finišą pirmam. Visuomet smagu laimėti Šiauliuose, o kai tai pavyksta trečią kartą iš eilės – fantastika. Jeigu tik būsiu sveikas, kitais metais būtinai sugrįšiu ir kovosiu dėl pergalės“, – po finišo džiaugėsi bei taktines paslaptis atskleidė čempionu tapęs Eimantas Gudiškis.

Šiaulių dviračių lenktynėse, apie 200 metrų distancijoje varžėsi ir mažieji dviratininkai. Daugiau kaip keturiasdešimt jaunųjų sportininkų įveikė vos kelis posūkius ir finišavę visi tapo lenktynių nugalėtojais. Po vaikų į startą stojo „Minkime kartu“ grupės dalyviai. Šiauliečiai ir miesto svečiai turėjo įveikti vieną 7 kilometrų ratą, tą patį, kurį vėliau net keturiolika kartų mynė Elito grupės atstovai.

Varžybų metu taip pat vyko 35 ir 63 kilometrų distancijų varžybos. B grupės (63 km distancija) absoliučiu nugalėtojau tapo Redas Ronkauskas. C grupėje (35 km distancija) nugalėjo Andrius Puodžius (Utena Cycling Team).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių