Studentus golfo paslapčių mokė profesionalas

Profesionalus golfo žaidėjas bei treneris Chrisas Smithas mokė žaisti golfą Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) sporto ir sveikatos fakulteto studentus.

Lietuvos golfo federacijos (LGF) kvietimu savaitę mūsų šalyje viešėjęs britas taip pat susitiko su šalies mokyklose YMG („Young Masters Golf”) programą įgyvendinančios LGF bei jos partnerės bendrovės „Krasta auto“ atstovais. Vienas YMG autorių yra ir Ch.Smithas.

Anot Ch.Smitho, profesionalų sukurta YMG programa labai veiksminga mokantis golfo ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

„Tiek „Short Golf” įranga, tiek metodinė YMG medžiaga pritaikyta efektyviam mokymuisi, greitam tobulėjimui ir sparčiam įgūdžių lavinimui. Norintis išmokti žaisti golfą, pradėjęs nuo šios programos, daug greičiau ims taisyklingai ir tiksliai smūgiuoti golfo lauke, nei iš karto paėmęs tikrą golfo lazdą aikštyne”, - pasakojo Ch.Smithas.

Kad vaikams skirta golfo mokymosi programa įtraukia ir suaugusius, įrodė praktiniai užsiėmimai LEU. Būsimieji sporto pedagogai bei sportininkai su užsidegimu mokėsi taisyklingos stovėsenos, smūgiavimo technikos, varžėsi tarpusavyje specialiose rungtyse. Bendradarbiaujant su LGF, universiteto studentai turės ir ateityje galimybę ne tik mokytis golfo, bet ir tobulinti žinias, praktinius įgūdžius šioje srityje, kad vėliau galėtų patys žaisti aikštynuose bei, kaip pedagogai, mokyti vaikus golfo subtilybių mokyklose. 

„Golfas grąžintas į olimpinių sporto šakų gretas, tad mūsų siekis - kad šis sportas šalies vaikams būtų pažįstamas ne tik iš vadovėlių ar televizijos, bet ir praktiškai. Norime, kad moksleiviai mokėtų žaisti ne tik krepšinį ar futbolą, bet ir golfą, kad šis sportas būtų įtrauktas į bendrojo lavinimo mokyklų programas“, - kalbėjo LGF prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Prie šios iniciatyvos šiemet prisijungė oficialus BMW atstovas Lietuvoje bendrovė „Krasta auto“, dovanosianti Lietuvos mokykloms uždarų patalpų golfo įrangą, kurią jau šią savaitę išbandė būsimieji pedagogai - LEU studentai. LGF drauge su „Krasta auto“ per artimiausius metus tikisi aprūpinti golfo įranga bei metodine medžiaga kelis šimtus šalies mokyklų. Mokymosi įstaigos, norinčios prisijungti prie šio projekto, gali jau dabar registruotis interneto svetainėje www.bmwgolfsport.lt.

Vaikų golfo programą mokyklose remia labiausiai pasaulio golfo žaidėjų gerbiamas Karališkasis golfo klubas Škotijoje – R&A („The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews”), konsultuoja Profesionalų golfo asociacija (PGA) ir kitos tarptautinės golfo organizacijos. Šio projekto globėjas – Prezidentas Valdas Adamkus.


Šiame straipsnyje: golfasLGF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių