Apmaudus pralaimėjimas: „Žalgiris“ vienu tašku neatsilaikė prieš „Šiaulius“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ komanda rezultatu 78:79 pralaimėjo Šiaulių „Šiauliams“.

Sekmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje priiėmė Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkus. Po trečiojo kėlinio rezultatu 64:47 pirmavo šiauliečiai.

Mačą dviem aštriais prasiveržimais pradėjo Justinas Dentmonas (4:0). Netrukus po dvitaškį pelnė Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas, iš toli taikliai atakavo Martynas Pocius, bet tris tritaškius iš eilės pataikė Darius Pakamanis ir „Šiauliai“ išsiveržė į priekį 13:11. Rezultatą lygino varžovo gynybą įveikęs R.Javtokas ir jį pakeitęs Mindaugas Kupšas, kuris dėjimu sudrebino šiauliečių krepšį (15:15). Po to greitą ataką po puikaus J.Dentmono perdavimo užbaigė Vytenis Lipkevičius, vos pasirodęs aikštelėje tritaškį smeigė Artūras Milaknis (20:17), tačiau pirmojo kėlinio pabaiga sėkmingiau susiklostė svečiams – 20:24.

Per antrojo kėlinio pirmąsias 6 minutes „Žalgirio“ gretose vienintelis Tadas Klimavičius po Vytenio Čižausko perdavimo pelnė taškus. Kitos žalgiriečių atakos nebuvo rezultatyvios – kamuolys vis išsisukdavo iš krepšio arba patys kauniečiai atiduodavo jį varžovams. „Šiauliai“ šią atkarpą laimėjo 15:2 ir pirmavo 37:22. Tritaškį pataikęs P.Jankūnas ir ryžtingai prasiveržęs V.Lipkevičius nutraukė taškų sausrą, tačiau įsižaidę šiauliečiai nemažino apsukų ir vis tiek padidino savo pranašumą – 45:27. Pirmieji Vaido Kariniausko taškai oficialiose rungtynėse vilkint „Žalgirio“ aprangą mažai guodė šeimininkų aistruolius – 29:47.

„Žalgirio“ bėdos tęsėsi ir prasidėjus trečiajam kėliniui. Nors V.Lipkevičius sumetė baudas, tikslą pasiekdavo net ir ant lanko pašokinėję svečių tolimi metimai – 31:57. Galiausiai „Žalgirio“ areną išjudino J.Dentmonas, atlikęs perdavimą T.Klimavičiaus dėjimui ir įmetęs po virtuoziškos verpstės – 35:57. Iš krepšio išsisukusį tritaškį J.Dentmonas kompensavo perimtu kamuoliu ir lengvais taškais, užsivedė ir su pražanga įmetė P.Jankūnas, o puikią gynybą vainikavo M.Pociaus dvitaškis greitoje atakoje – 42:57. Kelias minutes taškų nepelnę „Šiauliai“ vėl pasižymėjo, kol M.Pociaus baudų metimai ir Siim-Sander Vene dvitaškis užbaigė lygų trečiąjį kėlinį – 47:64.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisŠiauliaikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiu

tikiu portretas
kad bus gerai. Visi rėkė, kad reikia lietuviškos komandos, tai turime baltišką komandą,ir dar vieną neblogą, bet labai netolygiai žaidžiantį afroamerikietį. Jei bus naujas treneris griežtas, komanda nepaslys, jie žaisti moka. Betgi nėra tokio milijonieriaus, kuris pasikviestų atgal Plazą. Žaidė su Šiauliais blogai, nes taip norėjo žaisti, komandos ir trenerio savitarpio santykiai nesiklijavo, ir nėra ko nei liūdėti, nei verkti. Reikia stiprėti.

Taip

Taip portretas
Bus viskas gerai!!!

Koks

Koks portretas
čia dar apmaudus ??? Žalgiris apmaudus ;(((
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių