J. Valančiūnas – su rinktine, bet kol kas nerungtyniaus

„Situacija, kad negaliu būti žaidėjas, nors to noriu, mano gyvenime – pirmoji. Tikiuosi, Lietuva mane supras“, – sakė Jonas Valančiūnas, patvirtinęs, kad nepadės nacionalinei krepšinio rinktinei siekti kelialapio į Paryžiaus olimpiadą.

Ypatinga NBA sąlyga

Trenerio Kazio Maksvyčio vadovaujama komanda Palangoje pradėjo ruoštis ikiolimpiniam atrankos turnyrui, kuris vyks liepos 2–7 dienomis Puerto Rike.

Lietuvos krepšininkai San Chuano arenoje pirmiausia A grupėje susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto atstovais. Vėliau – pusfinalis su kuria nors B grupės ekipa (Italijos, Puerto Riko ar Bahreino) ir galiausiai – finalas. Bilietą į Paryžių gaus tik turnyro laimėtojai.

Pajūryje su bendražygiais sportuoja ir J. Valančiūnas, tačiau jis Puerto Rike nerungtyniaus.

32-ejų metų 211 cm ūgio vidurio puolėjo sutartis su Naujojo Orleano „Pelicans“ klubu baigs galioti šią vasarą, Jonas taps laisvuoju agentu. Derėtis dėl naujų sutarčių NBA ekipos gali pradėti nuo birželio 30-osios, tačiau jas pasirašyti – tik nuo liepos 6-osios.

„Sąlyga, kurios iš anksto niekaip negalime įgyvendinti – kad J. Valančiūnas sutarties pasirašymo metu turi būti sveikas. Deja, to apskritai niekas negali užtikrinti“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Dabar – pats agentų derybų su NBA klubais įkarštis, rezultatai paaiškės liepą, – teigė J. Valančiūnas. – Iš rinktinės neišnyksiu: dalyvausiu treniruotėse, padėsiu patarimais, ruošiuosi olimpiadai, nes tikiu, kad viskas susiklostys gerai ir vyksime  Paryžių.“

Misija: D. Sabonis – itin svarbus Lietuvos krepšinio rinktinės ramstis. / ltu.basketball nuotr.

Pokyčiai ir priežastys

„Galvojome apie planą B, jeigu Jonas negalėtų padėti“, – pripažino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris K. Maksvytis.

Tačiau paaiškėjo, kad nuostolių yra daugiau.

„Dėl sveikatos ar asmeninių priežasčių atsisakė atvykti Laurynas Birutis, Martynas Echodas, Martinas Gebenas. Be to, mūsų planus pakoregavo Augusto Marčiulionio trauma. Norėjome pasikviesti Margirį Normantą, Dovydą Giedraitį, bet jie negali prisijungti dėl traumų“, – atskleidė K. Maksvytis.

Iš rezervinės komandos į pagrindinę įsiliejo Eimantas Bendžius ir Ąžuolas Tubelis, taip pat išplėstiniuose kandidatų sąrašuose nebuvę 19-metis 218 cm ūgio Motiejus Krivas ir Vaidas Kariniauskas.

Anot K. Maksvyčio, žaidimas bus modeliuojamas taip, kad kamuolys dažniau būtų lyderių, tarp jų – Domanto Sabonio, rankose ir jie imtųsi sprendimų.

„Mūsų atrankos grupė, palyginti su kitomis, nėra itin sudėtinga. Turime laimėti“, – sakė rinktinės kapitono pareigas iš J. Valančiūno perėmęs Mindaugas Kuzminskas.

Iš rinktinės neišnyksiu: dalyvausiu treniruotėse, padėsiu patarimais, ruošiuosi olimpiadai.

Slovėnai laukia Lukos

Birželio 23-iąją Vilniuje ir 25-ąją Liublianoje mūsiškiai žais draugiškas rungtynes su slovėnais.

Išvykai į Lietuvą ruošiasi Miha Cerkvenikas, Vlatko Čančaras, Žiga Dimecas, Zoranas Dragičius, Gregoras Hrovatas, Aleksejus Nikoličius, Tiboras Mirtičius, Edo Muričius, Binė Prepeličius, Klemenas Prepeličius, Leonas Stergaras, Luka Ščuka, Janas Španas, Mike'as Tobey.

Luka Dončičius, atstovaujantis Dalaso „Mavericks“ klubui, vakar žaidė penktas NBA čempionato finalo rungtynes su Bostono „Celtics“ komanda (serijos iki keturių pergalių rezultatas buvo 1:3).

Slovėnai olimpinio kelialapio sieks Pirėjuje, kur taip pat varžysis Naujosios Zelandijos, Kroatijos, Egipto, Graikijos ir Dominikos Respublikos krepšininkai.

Pareigos: nacionalinės komandos kapitonu tapo 2016 m. olimpinių žaidynių dalyvis M. Kuzminskas. / ltu.basketball nuotr.


Rinktinė

Rokas Jokubaitis („Barcelona“, Ispanija), Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Arnas Butkevičius ir Edgaras Ulanovas (visi – Kauno „Žalgiris“), Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“), Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena zvezda“, Serbija), Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK, Graikija), Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), Domantas Sabonis (Sakramento „Kings“, JAV), Donatas Motiejūnas („Monaco“, Monakas), Vaidas Kariniauskas (Vilniaus „Wolves Twinsbet“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“, Italija), Ąžuolas Tubelis (Klaipėdos „Neptūnas“), Motiejus Krivas (Arizonos „Wildcats“, JAV).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių