Kelią medalių link užkirto kaimynai

Lietuvos vežimėlių krepšinio rinktinei nepavyko sugrįžti į stipriausiųjų Europoje dvyliktuką.

Įveikė tik graikus

Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) surengtame Europos čempionato B diviziono turnyre mūsiškiai iškovojo vieną pergalę, patyrė keturias nesėkmes ir užėmė ketvirtą vietą.

Į A divizioną persikėlė 1–2 vietas užėmusios šveicarų ir bosnių komandos.

Lietuvos rinktinė B grupėje 38:63 nusileido latviams, 69:75 – čekams ir 81:65 įveikė graikus. Pusfinalio mačą lietuviai 60:83 pralaimėjo Šveicarijos atstovams.

Mažajame finale dėl bronzos medalių mūsiškiai dar kartą pripažino latvių pranašumą – 50:68. Žymantas Bučinskas surinko 19 taškų, žaidžiantis treneris Vytautas Skučas – 15 (10 rezultatyvių perdavimų, 9 atkovoti kamuoliai). Latvijos ekipos lyderis buvo Raimundas Beginskis – 18 tšk. (6 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai).

B diviziono turnyre Lietuvai taip pat atstovavo Kęstutis Skučas (trenerio asistentas), Erikas Siaurusaitis, Martynas Jaruševičius, Saulius Kulboka, Mantas Tamašauskas, Aurimas Černiauskas, Haroldas Tukanas, Algimantas Kojis, Artūras Mažeika ir Nerijus Endriukaitis.

Varžovai: atkakliausios mūsiškių rungtynės Sarajeve – su čekais (69:75). / iwbf-europe.org nuotr.

Lietuviui – specialus prizas

E. Siaurusaitis buvo išrinktas į simbolinį varžybų penketą, jo statistikos rodikliai – vidutiniškai 6,8 taško per rungtynes, 4,4 atkovoto kamuolio ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kartu su lietuviu prizais apdovanoti portugalas Joao Correia, latvis R. Beginskis, šveicaras Huseinas Vardo ir bosnis Nerminas Hujičius.

Finale Šveicarijos rinktinė 85:40 sutriuškino Bosnijos ir Hercegovinos ekipą. Nugalėtojams net 31 tašką pelnė Janicas Binda.

Penktą vietą užėmė slovėnai, šeštą – graikai, septintą – kroatai, aštuntą – portugalai, devintą – čekai.

Pastarąjį kartą lietuviai A divizione varžėsi 2021-aisiais.

Istoriniai įrašai

Pastarąjį kartą Lietuvos vežimėlių krepšinio rinktinė Europos čempionato A divizione varžėsi 2021-aisiais.

Tąkart Ispanijoje mūsiškiai 19:87 pralaimėjo vokiečiams, 41:81 – lenkams, 48:86 – ispanams, 34:92 – prancūzams, 29:63 – šveicarams, 45:62 – Izraelio atstovams, be žaidimo 20:0 šventė pergalę prieš turkus (pasitraukė iš turnyro dėl COVID-19) ir užėmė vienuoliktą vietą.

2020-aisiais B divizione lietuviai buvo antri (pirmi – austrai), 2022-aisiais – treti (sėkmingiau pasirodė turkai ir latviai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių