Nuostabiu trečiuoju kėliniu turkus parbloškę 20-mečiai pasiekė ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Lietuvos U20 vaikinų rinktinė Europos čempionate sėkmingai įveikė pirmąjį atkrintamųjų barjerą.

Laimono Eglinsko vyrukai turnyro aštuntfinalyje 79:63 (17:18, 20:17, 22:4, 20:24) palaužė Turkijos krepšininkus ir užsitikrino vietą tarp aštuonių geriausių komandų.

Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalis vyks jau ketvirtadienio vakarą. 21.30 val. startuosiančioje dvikovoje lietuvių lauks Graikijos nacionalinė ekipa. Rungtynes tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Iki pertraukos lietuviams niekaip nepavyko atitrūkti nuo turkų didesniu skirtumu. Pirmojo kėlinio pabaigoje mūsiškiai trumpam vijosi varžovus (17:18), o pertrauką pasitiko su itin trapia persvara – 37:35.

Reikalai ėmė keistis trečiajame ketvirtyje, kurio metu lietuviai demonstravo nuostabią gynybą. Varžovai per dešimt minučių tepelnė 4 taškus, o savų progų puolime mūsiškiai nešvaistė ir po Pauliaus Murausko tritaškio paskutinėmis kėlinio sekundėmis jau turėjo apvalų pranašumą – 59:39.

Paskutinį ketvirtį varžovai pradėjo solidžiau, greitai atotrūkis aptirpo iki 60:46. Vis tik tuomet L. Eglinskas paprašė minutės pertraukėlės ir situacija stabilizavosi. Galiausiai lietuviai užtikrintai finišavo su bilietu į ketvirtfinalį savo rankose.

Darsyk Lietuvą į pergalę vedė lyderių trio. P. Murauskas užfiksavo monstrišką dvigubą dublį (18 tšk., 16 atk. kam.) ir surinko 27 naudingumo balus, o Motiejus Krivas (19 tšk., 9 atk. kam., 25 naud. bal.) ir įžaidėjas Kajus Kublickas (15 tšk., 9 atk. kam., 4 rez. perd., 15 naud. bal.) taip pat buvo per žingsnį nuo tokio pasiekimo.

Lietuva: Motiejus Krivas 19, Paulius Murauskas 18, Kajus Kublickas 15, Vytautas Žygas 8, Gediminas Alisas 7.

Turkija: Emre Melihas Tunca 22, Ozguras Cengizas 13, Tanas Yildizoglu 10, Salihas Altuntasas 9.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių