Drama: Lietuvos rinktinė po pratęsimo nukalė Juodkalniją

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionate iškovojo dramatišką pergalę. Mūsiškiai ketvirtajame B grupės ture po pratęsimo 77:70  nukovė Juodkalnijos rinktine.

Jono Kazlausko auklėtiniai paskutiniajame ketvirtyje turėjo 8 taškų pranašumą, tačiau jį išvaistė ir buvo priversti žaisti pratęsimą. Į jį juodkalniečius likus 10 sekundžių išvedė natūralizuotas amerikietis Tyres'as Rice'as.

Pratęsime komandos taip pat ilgą laiką kovojo taškas į tašką, tačiau paskutinę minutę itin svarbų tritaškį pataikė Darjušas Lavrinovičius. 

Statistika:

Lietuva: K. Lavrinovičius 24, J. Valančiūnas 12, L. Kleiza 10, M. Kalnietis 10, D. Lavrinovičius 9, R. Seibutis 8, T. Delininkaitis 3, J. Mačiulis 1.

Juodkalnija: T. Rice'as 19, B. Dubljevičius 14, S. Sehovičius 9, N. Vučevičius 8, M. Bjelica 7, B. Sekuličius 6, S. Sehovičius 5.

Rytoj Lietuvos rinktinė grupės etapą užbaigs dvikova su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais. 

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės startinis penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai.

Darjušas ir Kšištofas jau pirmose lietuvių atakose smeigia po tolimą šūvį. J. Mačiulis prideda dvitaškį. Po D. Lavrinovičiaus dvitaškio Lietuvių pranašumas išauga iki 10:3 (3 min).

Keturi iš eilės varžovų taškai. Du taiklūs D. Lavrinovičiaus baudos metimai. T Rice'as pelno du taškus su Darjušo pražanga. Pirmuosius savo taškus pelno ir R. Seibutis. T. Rice'as aidint 24 sekundžių sirenai pataiko iš toli ir braukia lietuvių persvarą iki 2 taškų. 

Du R. Seibučio taškai. L. Kleiza pataiko 1 iš 2 baudos metimų. Juodkalniečiai įsišaudo - du tritaškiai ir rezultatas lygus (19:19). Tuo pirmasis kėlinys ir baigiasi.  

II kėlinys. Kol kas lietuviai pralaimi kovą dėl atšokusių kamuolių. Varžovai pelno 4 taškus, tačiau čia pat L. Kleiza atsako tritaškiu. Komandos apsikeičia netaiklių atakų serijomis.  N. Vučevičius tylą nutraukia dėjimu iš viršaus.

Po puikaus M. Kalniečio perdavimo 2 taškus pelno D. Lavrinovičius ir sumažina mūsiškių deficitą iki 2 taškų. Dar kartą sėkmingai sužaidžia brolių Lavrinovičių duetas. S. Sehovičius sugrąžina varžovams šiokį tokį pranašumą - 29:27.

T. Delininkaitis smeigia tritaškį, tą patį padaro ir D. Sehovičius. Du K. Lavrinovičiaus taškai. T. Rice'as pataiko užmindamas tritaškio liniją. Po dviejų kėlnių rezultatu 34:32 pirmauja Juodkalnija.

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo K. Lavrinovičius, kuris pelnė 13 taškų. L. Kleiza pridėjo 7, D. Lavrinovičius 5 taškus.

III kėlinys. J. Valančiūnas abu baudos metimus, vėliau vidurio puolėjas deda iš viršaus. M. Bjelica pataiko iš toli. L. Kleiza taikliu tritaškiu pelno 10-ąjį savo tašką. Du T. Rice'o taškai atstato pusiausvyrą.

Keturi iš eilės M. Kalniečio taškai. J. Valančiūnas aikštę palieka šlubuodamas. N. Vučevičius deda iš viršaus. M. Kalnietis ataką taip pat užbaigia įspūdingu dėjimu. K. Lavrinovičius smeigia tritaškį. Lietuviai pralaimi kovą dėl atšokusių kamuolių net 19:29. Po trijų kėlinių 51:47 pirmauja lietuviai. 

IV kėlinys. Taiklūs M. Kalniečio ir K. Lavrinovičiaus tolimi šūviai. S. Sehovičius pelno du taškus su Kšištofo pažanga. Išaugusį skirtumą juodkalniečiai sumažina iki 4 taškų. Maža to, J. Valančiūnui fiksuojama nesportinė pražanga.

D. Lavrinovičius sumeta abu baudos metimus, juodkalniečiai rezultatą išlygina. K. Lavrinovičius taiklus nuo baudų metimo linijos. Varžovai rezultatą išlygina. K. Lavrinovičius pataiko su M. Bjelicos pražanga. T. Rice'as likus 10 sekundžių įsūdo tritaškį. Pratęsimas.

Pratęsimas. M. Kalnietis ir T. Rice'as apsikeičia tritaškėmis bombomis. R. Seibutis pelno 2 taškus su pražanga. J. Valančiūnas didina lietuvių pranašumą iki 4 taškų (43 min). T. Rice'as taiklus nuo baudų metimo linijos.

D. Lavrinovičius smeigia labai svarbų tritaškį. Lietuviai švenčia pergalę - 77:70.

Situacija prieš rungtynes

Saviplaka. Po sudėtingos pergalės prieš latvius Lietuvos rinktinė vyriausiasis treneris iš žaidėjai entuziazmu netryško. „Gerai, kad pavyko pasiekti pergalę, tačiau vis dar stokojame bendros komandinės minties. Negalime leisti varžovams taip lengvai panaikinti visos turėtos mūsų persvaros“, - kalbėjo Jonas Kazlauskas. Rinktinės atakuojantysis gynėjas Tomas Delininkaitis teigė, kad puolime lietuviai buvo statiški ir atrodė kaip „medžiai“. Savojo žaidimo nerandantis Linas Kleiza dar kartą pabrėžė, kad lietuvių puolimas primena komplikuotą gimdymą ir rinktinė turi žaisti ne tokį sudėtingą krepšinį.

Drausmė. Rungtynių su Latvijos rinktine pertraukėlių metu J. Kazlauskas tradiciškai nevyniojo žodžių į vatą. Skirtumas tas, kad šį kartą visi žaidėjams skirti priekaištai pasiekė plačiąją auditoriją. Paviešintame vaizdo siužete treneris ragina žaidėjus būti tikrais vyrais ir „nepridėti į kelnes“. Taip pat strategui tenka papildomai ir gana griežtai atkreipti L. Kleizos ir J. Mačiulio dėmesį. Akivaizdu, kad bent jau čempionato pradžioje lietuviams itin trūko stabilumo ir vieningumo. Donatas Motiejūnas ilgą laiką buvo kaltinamas atsiskyrimu nuo komandos, tačiau lyg išgirdęs šiuos priekaištus, sunkusis krašto puolėjas pastaruoju metu demonstruoja pavyzdinį komandos draugų palaikymą aikštelėje ir už jos ribų.

Peripetijos grupėje. Europos čempionato B grupėje dėl teisės žengti tolyn verda itin atkaklios kovos. Kol kas pirmoji čia žengia Serbijos rinktinė. Už jos rikiuojasi lietuviai ir latviai. Už borto esant šiandieninei situacijai liktų Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos ir Makedonijos rinktinės. Tačiau dar nė viena iš minėtų komandų neprarado teorinių šansų patekti į pirmąjį grupės trejetuką. Lietuviai pergalės atveju gerokai sustiprintų savo pozicijas, o juodkalniečiams pergalė šio vakaro mače yra tiesiog būtina.

Sužeistas žvėris. Taip būtų galima apibūdinti Juodkalnijos rinktinę. Dramatiška pergale prieš makedonus Europos pirmenybes pradėję Luka Pavičevičiaus auklėtiniai vėliau dukart apmaudžiai išleido kišenėje jau beveik turėtas pergales prieš bosnius ir latvius. Juodkalniečiai yra priremti prie sienos. Norėdami išsaugoti šansus patekti tarp 12 stipriausių žemyno komandų jie turi ne tik laimėti likusias abejas rungtynes grupėje, bet ir tikėtis kitų palankių rezultatų.

Ginklai. L. Pavičevičius namo jau išsiuntė vidaus drausmės taisykles pažeidusį puolėją Vladimirą Dasičių. Bene pavojingiausias juodkalniečių ginklas – natūralizuotas amerikietis Tyres‘as Rice‘as. Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs įžaidėjas šiame čempionate vidutiniškai renka po 18 taškų ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Lietuviams taip pat reiktų pasisaugoti Blagota Sekuličiaus, Seado Sehovičiaus ir pavojingo varžovų žaidimo „2 prieš 2“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atėjo

atėjo portretas
laikai, kai visos pasaulio komandos moka žaisti, ir nėra ko vardyti geriausias ar blogiausias. Šis čempionatas parodė, kad ir nežinomos komandos gali laimėti prieš tituluotus varžovus. Todėl nekalkit prie kryžiaus Lietuvos komandos, ji sunkiai dirba ir pelnytai laimi.

pastaba beprociui

pastaba beprociui portretas
Geriau rasyti "padejo", "nuzude", "nusove", "susprogdino", "pervaziavo", "sutraiske", "sutrype", "ap...iko", "apdejo", "nudure", "pakore", "padare" ir t.t., ir pan. Kalbos debilui vistiek jokio skirtumo.

kerpei

kerpei portretas
išmok rašyti, berašti. O po to galėsi komentuoti, nes visiems nuo tavo "raštingumo" bloga darosi.Nepatinka krepšinis, nežiūrėk, ko žiūri? Sveikiname komandą, linkime sėkmės ir toliau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių