Nuo populiarių metodų iki gluminančių keistenybių: 10 mitų apie seksą

  • Teksto dydis:

Daugeliui žmonių supratimas apie seksą susiformavo iš filmų scenų, lytinio ugdymo pamokų mokykloje, kelių neaiškių pokalbių su tėvais.

To rezultatas – nemaža dalis šios informacijos yra pusiau tiesa arba visiška nesąmonė.

Kitose gyvenimo srityse, galbūt tai nieko tokio. Tačiau kai kalba pasisuka prie reprodukcijos, klaidinga informacija gali privesti prie venerinių ligų, streso ir netikėto nėštumo, rašoma thesource.com portale.

Mitas nr. 1: sekso metu sudeginama daug kalorijų ir gali padėti numesti svorio

Deja, bet jeigu dažnai ir daug mylitės tikėdamiesi cardio privalumų, tikėjote melu. Ekspertai teigia, kad 30 min. sekso sudegina apie 85-150 kalorijų.

O jeigu norite numesti kilogramą, turėtumėte sudeginti 3500 kalorijų, o tai yra apie 35 sekso sesijos.

Štai kame bėda: daugelis žmonių nesimyli 30 minučių, labiau apie penkias minutes, o tikėtis numesti svorio per tokį laiką yra tiesiog kvaila. Įdomu tai, kad daugiausiai širdies dūžių per minutę ir didžiausias kraujo spaudimas sekso metu būna apie 15 sekundžių prieš pirmąjį orgazmą. O po to viskas labai greitai grįžta į vėžes.

Mitas nr. 2: negalite pastoti, jei jums – mėnesinės

Tiesa yra ta, kad galite pastoti, jei mėnesinių metu mylitės be apsaugos priemonių. Nors šansai tam tikrai sumažėja, labai įmanoma, kad su tuo susiję tai, kiek laiko jums vyksta menstruacijos.

Daugeliui moterų menstruacijų ciklas trunka apie 28 dienas, apie 5 dienas vyksta periodas. Per šį mažą laiko tarpą, kai kraujuojama, neapvaisinti kiaušinėliai iš organizmo yra pašalinami. Tačiau prieš prasidedant naujam menstruacijų ciklui, atsiranda maždaug 12 ar 16 dienų tarpas, kai suaugęs, bet neapvaisintas kiaušinėlis pašalinamas iš kiaušidžių.

Kai kurių moterų ciklai trunka trumpiau, tai reiškia, kad ir ovuliacija būna anksčiau. Šalia to svarbu paminėti, kad spermatozoidas gali gyventi žmogaus kūne iki 5 dienų. Tad jei netyčia laiko tarpas sutaptų, mažasis spermatozoidas gali gyventi merginos kūne tol, kol baigsis ovuliacija ir tada apvaisinti kiaušinėlį.

Tad jeigu mylitės per periodą, būtinai naudokite kontraceptines priemones, geriausiai tam tinka prezervatyvas. Taip užkirsite kelią neplanuotam nėštumui.

Mes turime susidarę kažkokį klaidingą vaizdinį, kad prezervatyvai yra stori, dideli, smirdantys

Mitas nr. 3: moterys patiria orgazmą vaginalinio sekso metu

Tyrimai parodė, kad bene 75 proc. moterų nepatiria orgazmo vaginalinio sekso metu. Pasak kitų tyrimų, bene 37 proc. merginų teigė, kad joms prireikė kažkokios papildomos stimuliacijos, jog patirtų orgazmą. Gera žinia yra ta, kad klitorio stimuliacija yra gana patikimas būdas sukelti orgazmą daugeliui moterų.

Mitas nr. 4: negalite pastoti, jei mylitės stovėdami

Tai dažnas mitas, esą jei mylimasi stovint, dėl traukos spermatozoidai nenuplauks iki kiaušinėlio. Tiesa yra ta, kad seksas stovint visiškai nedaro kontraceptinės įtakos nėštumui.

Kai vyras ejakuliuoja vaginoje, milijonai spermatozoidų su didele jėga yra išstumiami į vaginą, tad nesvarbu, ar seksas vyksta stovint, ar ne, tai nesukels sunkumų sėklai pasiekti kiaušinėlio.

Svarbu paminėti, kad šokinėjimas aukštyn ir žemyn, pritūpimas ar vaginos plovimas vandeniu po sekso irgi nedaro įtakos apvaisinimui.

Nesvarbu, kokią pozą pasirinkote seksui, jei nenaudojate kontraceptinių priemonių, yra tikimybė, kad bus nėštumas.

Mitas nr. 5: dėl prezervatyvų prarandamas malonumas

Pasak daktaro, sekso eksperto Logan Levkoff, tai tėra mitas.

„Mes turime susidarę kažkokį klaidingą vaizdinį, kad prezervatyvai yra stori, dideli, smirdantys. Tuo tikėdami skatiname mitą, esą dėvėti prezervatyvus yra nesmagu. Tiesa yra ta, kad šių dienų prezervatyvai turi gerokai silpnesnį specifinį kvapą, o jų jausmas – puikus“, – pasakojo L. Levkoff.

O štai Indijanos universitete atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, kurie dėvėjo prezervatyvą, seksą įvertino tiek pat malonų, kiek be prezervatyvų.

Prezervatyvų būna įvairių spalvų, formų ir dydžių. Labai svarbu jums ir jūsų partnerei surasti tokį modelį ir firmą, kurie abiems tinka puikiai. Pavyzdžiui, būna itin plonų prezervatyvų, arba su specialiais iškilimais, dėl kurių pojūčiai bus aštresni. Šalia to, prezervatyvai užkirs kelią neplanuotam nėštumui, tad galėsite atsipalaiduoti ir sutelkti dėmesį į patį seksą, o ne į nuolatines baimes „o jeigu“.

Mitas nr. 6: negalite pastoti nuo prieš-spermio

Prieš-spermis yra natūralus lubrikantas, kurį gamina penio liauka. Ši medžiaga yra išskiriama prieš ejakuliaciją. Nors natūraliai prieš-spermyje nėra spermatozoidų, kas kažkiek laiko į šį skystį-lubrikantą gali patekti ir sėklos.

Labai įmanoma, kad sėkla šlaplėje prieš ejakuliaciją būna kurį laiką, tuo metu ir gali susimaišyti su prieš-spermiu.

2016 metais atliktas tyrimas parodė, kad net 17 proc. tirtų vyrų prieš-spermyje turėjo spermatozoidų.

Mitas nr. 7: jeigu esate susijaudinę, lubrikanto nereikia

Susijaudinimo lygis merginoms nebūtinai siejasi su vaginaline drėgme, tai pritaikoma ir jaunoms moterims. Vietoje to, natūralią lubrikaciją lemia kiti faktoriai, pavyzdžiui, mėnesinių ciklas, nėštumas, ligos, menopauzė, vartojami medikamentai. Ir ne – geriant daugiau vandens natūralios lubrikacijos nepadaugės.

Tad susiraskite vandens pagrindo lubrikantą, kuris jums patinka ir turėkite po ranka. Net jei jūsų širdis bus pilna geismo, kūnas ne visada gali elgtis taip, kaip jums patinka.

Mitas nr. 8: negalite pastoti, jei vaikinas „ištraukia“

Šis mitas senas kaip pats pasaulis. Faktas toks: vadinamas „ištraukimo“ metodas gali baigtis nėštumu. Šis metodas, kuris yra dažna kontraceptinė technika, vyksta kai vyras ištraukia savo penį iš vaginos prieš patirdamas ejakuliaciją.

Šio metodo trūkumas yra žmogiškosios klaidos. Net jei metodas atliekamas tobulai, išlieka 4 proc. tikimybė, kad jis nepavyks. Kaip pavyzdį galima pateikti prezervatyvus, jų paklaidos tikimybė siekia vos 2 proc. Tai reiškia, kad keturios iš 100 moterų, kurios pasitiki vaikino „ištraukimo“ metodu, galiausiai patirs neplanuotą nėštumą.

Kad šis metodas veiktų yra reikalingas nepriekaištingas įgyvendinimas. Jei naudojate šią techniką ir „ištraukiate“ ne laiku, ar net jei sėkla patenka netoli vaginos, spermatozoidai gali patekti į vaginą ir apvaisinti kiaušinėlį.

Dėl žmogiškų klaidų šios technikos paklaida siekia nuo 20 iki 30 proc.

Tiesa, šį metodą galite naudoti kaip papildomą kontraceptinę priemonę. Pabandykite prezervatyvus ar kontraceptines tabletes, kad išvengtumėte neplanuoto nėštumo.

Mitas nr. 9: prezervatyvais turi pasirūpinti jūsų partneris

Netiesa. Jei esate moteris ir mylitės su vyru, labai paprasta tikėtis, kad čia būtent jo atsakomybė, nešiotis visada prezervatyvų, juk būtent jis juos mūvės. Pagalvokite iš kitos pusės, prezervatyvai yra abiejų atsakomybė, nes abu jį mūvėsite – techniškai abu.

Jauskite atsakomybę ir pačios, galite vartoti kontraceptines tabletes, būkite savo seksualinio gyvenimo šeimininkės, nepalikdamos visko vyrui. Juk nežinote, kiek laiko vaikinas nešiojosi prezervatyvą piniginėje, galbūt ir galiojimas pasibaigęs. Kelis prezervatyvus galite turėti ir jūs, jeigu netyčia ir netikėtai užvirtų aistros.

Mitas nr. 10: oralinis ir analinis seksas yra saugios alternatyvos

Skirtingos sekso rūšys reiškia ir skirtingas rizikas. O terminas „saugus seksas“ priklauso nuo to, nuo ko saugojatės. Jeigu jūsų vienintelė baimė yra neplanuotas nėštumas, tada analinis ir oralinis seksas iš tiesų yra saugesnės alternatyvos. Kita vertus, šios sekso rūšys neapsaugo nuo venerinių ligų, pavyzdžiui chlamidijos, herpeso, gonorėjos, sifilio, ŽIV.

Jeigu užsiimate oraliniu, vaginaliniu ar analiniu seksu, būtinai praneškite apie tai savo gydytojui. Tuomet specialistas galės rekomenduoti lytiškai plintančių ligų testus, kurie gali praversti.

Galų gale, visi lytiniai santykiai yra rizikingi, tad verta neprarasti budrumo, nesvarbu, siekiate išvengti neplanuoto nėštumo ar lytiškai plintančių ligų. Su savo mylimu žmogumi reguliariai tikrinkitės dėl ligų, ypač jei užsiimate oraliniu ar analiniu seksu. Jeigu bus rasta liga, būtinai liaukitės užsiėmę seksu ir susitelkite į gydymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytukas.

Vytukas. portretas
O ar tuos užmovėlius, saugomus piniginėje, ėda Infiliacija?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių