Finansų makleriai dividendų tikisi iš pusės biržos įmonių

Finansų makleriai prognozuoja, kad iš 33-ų „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržoje kotiruojamų bendrovių dividendus gali mokėti 17-a, arba trimis įmonėmis daugiau negu pernai. Tikimasi, kad dividendų pajamingumas sudarys nuo 1 iki 22 procentų.

„Verslo žinios“ rašo, kad apklausoje dalyvavo šeši finansų makleriai.

„Dividendais akcininkus tradiciškai palepins “Teo LT„, energetikos įmonės, tokios kaip “Lietuvos dujos„ ar “Lesto„, taip pat baldininkai, pienininkai. Tiesa, pastarųjų dividendai bus panašaus lygio, kaip ir praėjusiais metais“, - sakė banko „Finasta“ analitikas Tadas Povilauskas.

Makleriai teigia, kad šie metai įdomūs dėl netikėtumo aspekto - dividendų gali pažerti ankstesniais metais jų iš viso nemokėjusios arba tik simbolinėmis išmokomis akcininkus telepinusios įmonės: bendrovių „Klaipėdos nafta“, „Invalda“ apsisprendimas mokėti dividendus, galbūt ryškiai padidinti „Vilniaus baldų“, „Lesto“, „Aprangos“dividendai.

Specialistai teigia, kad vis dar daug klausimų kelia galimi valstybės įmonių dividendai, tarp jų energetikos bendrovių, kurios dividendus galės mokėti dalimis ir kurios ruošiasi įgyvendinti didelius investicijų projektus.

Iš Vilniaus biržoje kotiruojamų bendrovių kol kas tik „Teo LT“ ir „Lietuvos dujos“ paskelbė, kad akcininkams už 2011 metus ketina išmokėti atitinkamai 155,4 mln. litų ir 72 mln. litų dividendų.


Šiame straipsnyje: biržainvesticijosmakleriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių