Leidėjų asociacija: knygų vagys per metus rinkai padaro žalos už daugiau nei 2 mlrd. eurų

  • Teksto dydis:

Knygų vagys per metus rinkai padaro žalos už daugiau nei 2 mlrd. eurų, o suvaldyti nemokamai platinamų knygų kopijų – nepavyksta, skelbia portalas „15 min“.

Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) puslapyje nurodoma, jog „skaičiuojama, kad nelegaliai įvairų intelektinį turinį platinančios interneto svetainės Lietuvoje per metus padaro žalos už daugiau kaip 2 mlrd. eurų“. Vis dėl to, LLA vadovė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė portalui teigė, kad nuostoliai, ko gero, didesni.

„Manau, ji (žala – BNS) yra kur kas didesnė“, – teigė R. Elijošaitytė-Kaikarė.

„15 min“ duomenimis, literatūros kūrinių vagys „Facebook“ ir privačiose grupėse dalinasi elektroninėmis knygomis net neslėpdami savo tapatybes, o populiariausia grupė – „Nemokamos pdf knygos (knygų lentyna)“ – turi per 13 tūkst. narių.

R. Elijošaitytė-Kaikarė teigė, kad su problema kovojama, tačiau nesėkmingai.

„Vieną svarbią priemonę buvo sugalvojusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK). Jeigu jiems užpildomas prašymas apie nutekintą knygą, jie gali tą svetainę uždaryti. Tačiau realybėje tos grupės yra kaip slibinas – nukerti vieną galvą ir jų atsiranda trigubai daugiau“, – pasakojo R. Elijošaitytė-Kaikarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
tiesa" dabar rašo knygas visi, kas netingi. Rinka perpildyta beverčio šlamšto, juk pradėjo rašyti DI pagalba, o kai kur visa knyga DI parašyta.. Šiais laikais sudėtinga rsti gerą, gilią ir įdomią knygą.

idiotai nelaimingi ,,,leideju asociacija,,,

idiotai nelaimingi ,,,leideju asociacija,,, portretas
dziaukites kad tas knygas dar skaito kazkas internete [ tie 13 tukst. nariu]nes siaip tai tu ,,, naujuju rasytoju,,,, knygos dulketu knygynu lentynose kol jas ziurkes suestu ,su ju briedu ,,briedu ,, leidykloje atspausdintu [ priedo dar kada ju kainos kosmines] apie kokius cia 2 milijardus euru ciulbat priedurniai jus nelaimingi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių