Ministerija: kitąmet įsigalios darbuotojų iš trečiųjų šalių kvota

  • Teksto dydis:

Siekiant riboti pigios darbo jėgos imigraciją į Lietuvą ir paskatinti darbdavius įdarbinti lietuvius, nuo kitų metų įsigalios 40 tūkst. darbuotojų iš trečiųjų šalių kasmet sieksianti kvota, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Kaip nurodo ministerija, nuo liepos jau įsigaliojo sugriežtinti reikalavimai į Lietuvą iš trečiųjų šalių atvykstantiems darbuotojams bei juos įdarbinančioms įmonėms.

„Kvotos užtikrins, kad mūsų darbuotojai nebūtų išstumti iš darbo rinkos, o nauji, žymiai griežtesni reikalavimai pigios darbo jėgos įdarbinimui garantuos, kad verslas visų pirma darbo vietą siūlytų lietuviams“, – pranešime cituojamas laikinai socialinės apsaugos ir darbo ministro pareigas einantis V. Šilinskas.

„Sodros“ duomenimis, per 2023 m. pagal darbo sutartis Lietuvos darbdaviai įdarbino 70 tūkst. asmenų iš trečiųjų šalių (ne ES piliečių). Daugiausia įdarbinta transporto ir saugojimo sektoriuje – 38 tūkst. (54 proc. visų įdarbintų trečiųjų šalių piliečių), statybos – 13 tūkst. (18 proc.), kituose sektoriuose – 20 tūkst. (28 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvies Lietuvis.

Buvies Lietuvis. portretas
Apie kvotas bezda.Nera Lietuviu dirbanciu.Graiciause vertejiu trukumas bus.30 metu nisvazabome iki tokio ligo kad savo Lietuvoje turi sneketis rusu,anglu nu zinoma UK ir kaip jau Indu,kazaku ir t.t.

Tai

Tai portretas
kaip čia - po 10 metų bus pusė milijono?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių