S. Šatūnas: ES šalių kompanijos turi užtikrinti, kad sankcijos nebūtų apeidinėjamos

  • Teksto dydis:

Eksportuojančių Europos Sąjungos (ES) šalių kompanijos, o ne valstybinės institucijos turi užtikrinti, kad sankcijos nebūtų apeidinėjamos, pirmadienį Bendrijos Užsienio reikalų taryboje kalbėjo užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas.

„Veiksmingam sankcijų įgyvendinimui ir sankcijų apėjimo prevencijai reikia ne tik teisinių priemonių naujuose sankcijų paketuose Rusijai, bet ir moralinio kompaso,“ – ministerijos išplatintame pranešime cituojamas jis.

Anot pranešimo, Briuselyje vykusioje Taryboje viceministras su kolegomis diskutavo apie paramą Ukrainai, imobilizuoto Rusijos turto panaudojimą, tolesnį Ukrainos taikos formulės įgyvendinimą.

„Europos Komisijos prezidentės pasiūlytos paramos Ukrainai gairės turėtų tapti europine Ukrainos pergalės strategija. Tai turėtų paspartinti kai kuriuos labai reikalingus sprendimus dėl paramos Ukrainai,“ – pažymėjo viceministras.

Užsienio reikalų tarybos metu taip pat buvo nuspręsta pradėti ES ir Armėnijos dialogą dėl bevizio režimo bei skirti Armėnijai paramą iš Europos taikos palaikymo priemonės.

Dalyviai aptarė humanitarinę situaciją Gazoje, galimybes remti Palestinos savivaldą, pasirengimą galimam ES-Izraelio Asociacijos tarybos susitikimui.

Neformaliame susitikime su Europos investicijų banko (EIB) vadove Nadia Calvino (Nadija Kalvino) buvo aptarta EIB parama Ukrainai ir Artimųjų Rytų regionui, banko indėlis į Europos saugumo ir gynybos stiprinimą, sudarant kuo palankesnes sąlygas Europos gynybos pramonės projektų finansavimui bei ginkluotės įsigijimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių