Šaulių sąjungoje už 200 tūkst. eurų bus steigiama 15 naujų pareigybių

Šaulių sąjungoje šiemet už 200 tūkst. eurų bus steigiama 15 naujų pareigybių.

Tam praėjusią savaitę pritarė pinigus skyręs Ministrų kabinetas, pakeitęs nuolatinės šaulio tarnybos pareigų sąrašą. Jis nuo buvusių 116 pareigybių papildytas iki 131-os.

Anot dokumento, pagal pakeitimus papildomai įsteigiamos tokios pareigybės kaip personalo specialisto, prekių ir paslaugų pirkimo specialisto, taip pat finansininko, metodininko. Steigiamos ir papildomos keturios neformaliojo švietimo mokytojo pareigybės, naujas Karinio rengimo skyrius Karaliaus Mindaugo šaulių 10-ojoje rinktinėje. Pakeitimais taip pat keičiami trijų pareigybių pavadinimai.

Anot pažymos, poreikis steigti papildomas pareigybes kyla siekiant užtikrinti kokybišką ir efektyvų LŠS veikimą, vykdant valstybės deleguojamas užduotis, pavyzdžiui, įgyvendinant pilietinio pasipriešinimo rengimo funkciją.

Išplėsti sąjungos žmogiškuosius išteklius siekiama ir dėl didėjančių naujų narių grupių, norint palaikyti jau esamų narių parengtumą.

„Norint užtikrinti kokybišką ir efektyvų Lietuvos šaulių sąjungos veikimą, asociacijai būtina turėti  saugumo situaciją ir užduotis atitinkančią struktūrą. Pastaruoju metu dėl saugumo situacijos LŠS vykdomos veiklos apimtys didėjo, taip pat LŠS iškelti nauji tikslai pilietinio ugdymo ir pasirengimo pilietiniam pasipriešinimui srityse“, – rašoma dokumente.

Šaulių sąjunga vienija daugiau kaip 14 tūkst. Lietuvos piliečių. Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, nuo 2020 metų LŠS skirtas finansavimas išaugo daugiau nei šešis kartus – iki 13,6 mln. eurų 2024-aisiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Aha galvojau čia jie tokie kaip ir savanoriai.reikia gal įsitrinti kažkaip

Anonimas

Anonimas portretas
Ai, tai jie ne dykai čia tarnauja... :D Viskas aišku tuomet

jo

jo portretas
dar 15 storasikniu generolu ant dirbancio lietuvio sprando
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių