Seimas linkęs leisti sodyboms duomenis apie svečius teikti kas mė­ne­sį

Seimas nusiteikęs leisti kaimo turizmo sodyboms nuo kitų metų duomenis apie poilsiautojus Nacionalinėje turizmo informacinėje sistemoje (NTIS) pateikti t„ik kartą per mėnesį, o ne per 24 valandas, kaip numatyta dabar.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Turizmo įstatymo pataisoms: už balsavo 114 Seimo nariai, prieš ir susilaikė po vieną. Galutinai dėl jų Seimas balsuos kitą kartą.

Pagal 2022 metais įteisintą tvarką kaimo sodybų savininkai NTIS turi per parą įregistruoti kiekvieną svečią, nurodyti žmonių ir nakvynių skaičių.  

Pakeitimų iniciatorius liberalas Andrius Bagdonas siūlo šią tvarką liberalizuoti, nes, pasak jo, kai kurios sodybos vei­kia ato­kio­se vie­to­se, ku­rio­se in­ter­ne­to ry­šys yra ne­sta­bi­lus ar­ba jo net nė­ra, todėl to­kio­mis są­ly­go­mis elek­tro­ni­nis duomenų pa­tei­ki­mas tam­pa su­dė­tin­gas.

A. Bagdono teigimu, sodybose taip pat dirba internetinio raštingumo įgūdžių neturintys, dažnai vy­res­nio am­žiaus žmonės. Be to, jie daž­nai rūpinasi ne tik ap­gy­ven­di­ni­mu, bet ir svečių maitinimu, edu­ka­ci­nėmis pro­gra­momis, šven­čių orga­ni­za­vi­mu.

„Tai reglamentavimas prisitaikant prie specifikos kaimo sodybų – į jas atvyksta vestuves ar gimtadienius švęsti ir 20,  ir 30, ir 50 žmonių, tai pajėgumų visus suregistruoti tą pačią dieną ir pasirūpinti jų apgyvendinimu bei maitinimu, organizuoti renginius, jie nėra fiziškai pajėgūs“, –  BNS sakė A. Bagdonas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei

Jei portretas
nuvažiavo kompanija pasipliuškenti pirtelėje ir paūliavoti savaitgalį, tai tos pirtelės savininkas tuojau pat jų asmens duomenis privalo pranešti valdžiai... Kodėl tai turi būti įdomu pirtelės ,t.y. kaimo turizmo sodybos šeimininku,koks čia Jonas ar Petras su draugeliais (o gal meiluže) apsistojo porai dienų ? ?Kurlink "eina" valstybė, jei jai įdomūs tokie menkniekiai(nors asmens duomenys tikrai nėra menkniekis, kad kiekvienam pirtininkui juos dalintum) ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių