Turkijos ir Lietuvos prekybos rūmai kviečia verslą plėsti ryšius su Turkija

  • Teksto dydis:

Turkijos ir Lietuvos prekybos rūmai pakvietė Lietuvos verslą stiprinti ryšius su Turkija.

„Tarp Lietuvos ir Turkijos yra daug neišnaudotų verslo galimybių. Abi šalys kiekvienai gali daug ką pasiūlyti – skirtingas, bet unikalias rinkas. (...) Tikimės, kad bendrovių iš Turkijos sparčiai daugės mūsų šalyje”, – rūmų pranešime cituojamas ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Rūmų prezidentas, banko „European Merchant Bank“ generalinis direktorius Sarpas Demirajus (Sarpas Demirajus) sakė, kad Lietuvos ir Turkijos prekybiniai santykiai „turi didžiulį potencialą“.

Jo teigimu, Lietuva turi palankias sąlygas investuoti į fintech, informacinių technologijų, biotechnologijų ir aukštųjų technologijų sektorius, tuo metu Turkijoje – stipri pramonė, energetikos, finansų ir turizmo sektoriai.

Pasak jo, spartesniam dvišalės prekybos augimui trūko tarpininkų: „Jeigu gebėsime tinkamai visa tai apjungti, prekyba tarp šių šalių gerokai išaugs.”

Turkijos ir Lietuvos prekybos rūmai įsteigti šių metų sausį.

Ekonominio sudėtingumo observatorijos duomenimis, 2023 metais Lietuvos eksportas į Turkiją siekė apie 486 mln. eurų, Turkijos eksportas į Lietuvą – apie 473 mln. eurų. Lietuvos investicijos Turkijoje 2022-aisiais siekė 3,1 mln. eurų, o Turkijos Lietuvoje – 3,2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių