VMI viršininkė: labiausiai džiaugiuosi tuo, kad Lietuvos žmonėms liks daugiau pinigų

Seimui leidus Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) nuo 2026 metų liepos automatiškai nurašyti lėšas iš skolininkų sąskaitų, inspekcijos viršininkė teigia, kad tai gyventojams padės sutaupyti.

„Labiausiai džiaugiuosi tuo, kad mūsų Lietuvos žmonėms liks daugiau pinigų. Turbūt, skamba keistai iš VMI lūpų, bet taip yra“, – LRT laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo VMI viršininkė Edita Janušienė.

„(Todėl – BNS), kad kai mes gauname teisę išieškoti, klientui, kuris yra skolingas, tarkime, 60 eurų baudos už ne vietoje pastatytą automobilį ar kitą (pažeidimą – BNS), jam prisidės tik plius du eurai“, – pažymėjo ji.

Tuo metu iki 2026-ųjų liepos išieškant 60 eurų, VMI viršininkės teigimu, „bus plius 160 ar net daugiau eurų antstoliams“, nes mes VMI neturi teisės nurašyti iš klientų sąskaitų baudų ir sankcijų.

„Dėl mokesčių, taip, turėjome (teisę – BNS), dėl baudų ir sankcijų – ne“, – kalbėjo E. Janušienė.

Pasak jos, Mokesčių administravimo įstatymo pataisų iniciatyva kilo VMI siekiant, kad lėšų išieškojimas iš skolininkų būtų greitesnis, paprastesnis ir pigesnis.

„Ta idėja kilo ne naujai, ne šiemet ir ne pernai, ta idėja buvo kilusi ir prieš 15 metų ir vakar tikrai džiaugiamės, kad Seimas pritarė, palaikė, mūsų idėją“, – sakė VMI viršininkė.

Seimas antradienį priėmė Mokesčių administravimo įstatymo pataisas, kuriomis VMI suteikta daugiau teisių siekiant didinti skolų valstybei išieškojimo efektyvumą.

VMI skolas nusirašyti galės per 45 arba 180 dienų, o vėliau jos bus perduodamos antstoliams.

Pirmu atveju skolininką VMI greičiau antstoliams perduos, jeigu jis neturi sąskaitos arba kitas jo skolas jau išieško antstoliai. 180 dienų terminas galios turintiems sąskaitas, o jeigu į jas per tą laiką neįplauks pinigų, išieškojimas pereis antstoliams.

VMI dabar gali nusirašyti tik žmonių ir įmonių nesumokėtus mokesčius.


Šiame straipsnyje: Edita JanušienėVMIbaudos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarijus

Komentarijus portretas
Visą gyvenimą žmonių pajamos auga, bet kaip gyvenam taip pat tai gyvenam. Ateinančios kartos turėtų susigalvoti naują sistemą ir kažkuo pakeisti pinigus.

S.S.S

S.S.S portretas
kas jau baudų nemoka tai nieko ir nepadarysi. Dažniausiai tokie turto savo vardu neturi. Važinėja su žmonai ar tėvams priklausančiu auto. Lėktuvo bilietus ar pirkinius gali pirkti nebūtinai iš savo sąskaitos. O gali ir keliauti su auto. Čia nebent kažkas pasikeistų jeigu nebūtų išduodama pasibaigus asmens tapatybės kortelė ar pasas kol turi skolų.

2 eurai už ką

2 eurai už ką portretas
Plius du eurai už ką? Už tai kad siatema pati nusirašys lėšas, kitaip sakant bus suprogramuota taip kad žmogaus darbo neliks, nei iš vmi pusės nei iš gyventojo bet du eurus vistiek kažkas pasiims už tarpininkavimą taip matosi, o jei bauda 10€ ir 2€ komisinis, ar ne perdaug įžūlu ponia iš vmi sosto
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių