Penki „Volfas Engelman“ gėrimai įvertinti tarptautiniuose apdovanojimuose Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Liepos 15 d. Neustadt an der Weinstraße mieste, Vokietijoje, vykusiame „Finest Beer Selection“ konkurse apdovanoti rinktiniai bravoro „Volfas Engelman“ gėrimai. Lietuvoje sukurti, išskirtinėmis skonio savybėmis pasižymintys produktai sužavėjo ekspertų komisiją ir pelnė penkis apdovanojimus iš septynių nominacijų.

Šiemet „Finest Beer Selection“ konkurse, kuriame gėrimai degustuojami ir vertinami tarptautinių ekspertų komisijos, varžėsi net 825 apyniuotieji gėrimai, atkeliavę iš beveik 200 gamyklų iš 16 pasaulio šalių. 267 gėrimai žiuri sprendimu buvo atrinkti varžytis dėl geriausio metų alaus titulo.

Apdovanojimuose dalyvavęs „Volfas Engelman“ vyr. aludaris Petras Sadovskis pasakoja, kad šiemet konkursui buvo teikti 7 rūšių bravore sukurti gėrimai, tarp kurių – ir natūraliomis mangų sultimis pagardintas gėrimas.

„Penki gėrimai pelnė apdovanojimus. Toks įvertinimas mūsų komandai reiškia daug – tai ne tik motyvuoja, bet ir patvirtina mūsų kuriamų gėrimų kokybę. Gėrimus verdame jau daugybę metų, gamindami juos nuolat ragaujame, vertiname, tačiau visai kas kita, kai mūsų sukurtus produktus degustuoja nepriklausomi ekspertai, šiuo atveju – vieni geriausių tarptautinių gėrimų ekspertų, kurių įvertinimas, žinoma, turi daug didesnę vertę. Objektyvus įvertinimas – įrodymas, kad judame teisinga linkme“, – džiaugėsi P. Sadovskis.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr. 

Pasak vyr. aludario, bravorui jau yra tekę dalyvauti panašiuose apdovanojimuose Europoje. Pernai bronzos medaliu Belgijoje vykusiame „Brussels Beer Challenge“ konkurse apdovanotas ekskursijų, degustacijų ir eksperimentinių gėrimų kūrimo erdvėje „Volfas Engelman Studija“ gimęs produktas, o šiemet, sudalyvavus „Finest Beer Selection“ konkurse, sėkmė išaugo penkiagubai.

„Susidomėjimas šiuo renginiu didžiulis – jame dalyvauja daug aludarių, varžosi daugybė gėrimų rūšių. Šis konkursas suteikia galimybę ne tik būti pastebėtiems, bet ir pabendrauti su kitais aludariais, paragauti jų kurtų gėrimų, taip pat iš arčiau susipažinti su kitais apdovanojimus pelniusiais gėrimais. Tai suteikia didelę vertę, nes galime ne tik palyginti savo ir kitų gamintojų gėrimų skonines ir kitas savybes, bet ir pasisemti įkvėpimo iš savo amatą išmanančių aludarių“, – įspūdžiais dalijosi P. Sadovskis.

Be to, pasakoja jis, vienas „Finest Beer Selection“ konkurso organizatorių – privati Vokietijos aludarių akademija, kurią kadaise baigė ir pats P. Sadovskis. „Tad šie apdovanojimai man – dvigubas įvertinimas, nes tie profesionalai, kurie prieš daugybę metų mane mokė aludarystės subtilybių, įvertino ir bravoro, kuriame dirbu, kūrinius. Vadinasi, pamokas išmokau, – juokavo jis. – O jei rimčiau, šie apdovanojimai – visos įmonės komandinio darbo nuopelnas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių