A. Armonaitė kviečia Lietuvoje kurtis JAV gynybos technologijų įmonę „Anduril“

  • Teksto dydis:

JAV viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su pažangių gynybos technologijų gamintojos „Anduril“ atstovais ir pakvietė ją kurtis Lietuvoje.

Ministrė pristatė šalies planus stiprinti gynybos sektorių ir sąlygas gynybos įmonėms kurtis Lietuvoje, pranešė ministerija.

„Vystome savo gynybos pramonę ir kviečiame įmones iš NATO šalių plėstis į Lietuvą. Daug dėmesio skiriame pažangias gynybos technologijas kuriančioms įmonėms, tokioms kaip „Anduril“, – pranešime sakė ministrė.

„Anduril“ atstovai praėjusiais metais lankėsi Vilniuje ir dalyvavo renginyje „Baltic Miltech Summit 2023“.

Įmonė kuria pažangius sprendimus gynybai, kurie apima autonomines sistemas, dirbtinio intelekto technologijų panaudojimą. Įmonė gamina bepiločius orlaivius, priešdronines sistemas ir kitą ginkluotę.

Gynybos technologijų startuolis „Anduril“ buvo įkurtas 2017 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar viena svaičiotoja,ji mat JAV apdurins...Nu čia tokių durintojų Lietuvoje nemažai priviso; ypač TELE-2 pasižymi;sudarai sutartį atitinkamai sumai,o atsiunčia sms,kita sumą-didesnę.o dabar jau rašo,kad sąskaita bus svetainėje,tik pagal jų kodus prisijungti negali niekaip.Kas dedasi,ar galvas vėjas supūtė?Gydykitės,kvaišenos.

Man

Man  portretas
įdomu kaip dar šitas garbanotas šūdo gabalas neuždarytas į durnyną

O tos,

O tos, portretas
kurios "ne duril" - su ta duril ir nesneka?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių