A. Armonaitė: „Pon.Bike“ dviračiai iš Kėdainių keliaus po visą pasaulį

Kėdainiuose atidaryta Nyderlandų holdingo „Pon Holdings“ valdomos didžiausios pasaulio dviračių gamintojos „Pon.Bike“ 57 mln. eurų vertės gamykla.

„Pačiame Lietuvos centre turime itin iškilių objektą, kuriame bus pagaminama dešimtys, šimtai tūkstančių dviračių, skirtų ne tik Lietuvos ar Europos rinkoms, bet ir visam pasauliui“, – gamyklos atidaryme antradienį sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigė, kad ir Lietuvoje kažkada bus tokia dviračių infrastruktūra, kaip Nyderlanduose, kur tam prireikė dešimtmečių.

„Su kolegų iš Nyderlandų pagalba judėsime greičiau nei jie („Pon.Bike“ – BNS) tai padarė Nyderlanduose, nes turime draugus, iš kurių galime mokintis“, – renginyje sakė M. Skuodis.

„Pon.Bike“ gamykla buvo pradėta statyti pernai vasarį, rangos darbus atliko statybų bendrovė „YIT Lietuva“.

Ministerija ir „Pon.Bike“ yra pasirašiusios stambaus investicinio projekto sutartį, pagal kurią gamyklai suteiktas valstybei svarbaus projekto statusas, be to, bendrovė iki 20 metų nemokės pelno mokesčio.

Ministerijos duomenimis, Lietuva yra viena didžiausių dviračių gamintojų Europoje, jos dviračių eksportas 2023 metais sudarė apie 1,5 proc. viso Lietuvos eksporto.

„Pon.Bike“ Kėdainiuose gamins „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focus“ „Urban Arrow“ dviračius. Gamyklą pastatė bendrovė „YIT Lietuva“, jai vadovauja buvęs „Hollister Incorporated“ valdomos sveikatos priežiūros produktų gamyklos Kaune gamybos vadovas Algimantas Gedvilas.

„Pon.Bike“ buvo įkurta 2011 metais Nyderlanduose, joje dirba 2,4 tūkst. darbuotojų. Ji turi gamyklą Dyrene, Nyderlanduose bei Emšteke, Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reik konserv info fb

Reik konserv info fb portretas
Šlove valdžiai tik žmones nesupranta delpis smegenis plauna negatyvu

AK

AK portretas
Ši gamykla buvo skelbiama, kaip įkuriama Klaipėdoje. Kas atsitiko?

ONTĖ

ONTĖ portretas
Sveikinu. Investavo. Pastatė gamyklą. 600 kėdainiškių įdarbins. Kad tik daugiau tokių Lietuvoje būtų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių