Lietuvoje pradeda veikti finansinių duomenų platforma „Bud“

  • Teksto dydis:

Gavusi sąskaitos informacijos paslaugų teikėjo licenciją Lietuvoje pradeda veikti finansinių paslaugų duomenų platformą vystanti įmonė „Bud Financial“ („Bud“).

Vilniuje įkurtas „Bud“ biuras taps vienu bendrovės techninių ir rizikos valdymo padalinių, atsakingu už verslo plėtrą regione ir Europoje, pirmadienį pranešė tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“.

„Ši licencija mums reiškia daugiau nei tik naują reguliavimo etapą. Tai – nauja galimybė pažangiai mąstantiems Europos bankams ir „fintech” įmonėms dirbti su „Bud“, pasitelkti nepakankamai išnaudojamus klientų duomenis ir pagerinti klientų patirtį bei savo finansinius rezultatus“, – pranešime teigė vienas iš „Bud“ įkūrėjų ir generalinis direktorius Edwardas Maslaveckas.

Lietuvos bankas „Bud Financial“ pranešė išdavęs licenciją, kuri leis teikti sąskaitos informacijos paslaugą Lietuvos bei kitų Europos ekonominės erdvės valstybių finansų įstaigoms.

Šiuo metu „Bud“ vysto dirbtiniu intelektu paremtą platformą, kurią tarptautiniai bankai ir finansinių technologijų („fintech”) įmonės pasitelkia gauti svarbių įžvalgų apie klientus.

 

Londone centrinę būstinę turinti „Bud“ įkurta 2015 metais kaip finansinio švietimo platforma, vėliau pradėjo teikti B2B  (verslas–verslui) duomenimis grįstų įžvalgų paslaugas.

Šiuo metu „Bud“ vysto dirbtiniu intelektu paremtą platformą, kurią tarptautiniai bankai ir finansinių technologijų („fintech”) įmonės pasitelkia gauti svarbių įžvalgų apie klientus.

„Priimdami sprendimą, kur vykdyti plėtrą, atsižvelgėme į galimybę čia (Lietuvoje – BNS) samdyti IT talentus, veržlią Lietuvos finansų ekosistemą ir brandžią šalies finansinio reguliavimo aplinką“, – pranešime teigė „Bud Financial“ inžinerijos vadovas ir generalinis direktorius Tadas Miniotas.

Pasak „Investuok Lietuvoje“, šiuo metu „Bud“ turi apie 100 darbuotojų JK, JAV ir Lietuvoje. Vilniuje grupė jau pasamdė IT ir atitikties specialistų ir ketina toliau auginti komandą plėsdama atitikties, duomenų analizės ir komercines funkcijas.

Pasak Lietuvos banko, bendrovė priklauso „Bud“ grupei, kurią sudaro JK, JAV ir Australijoje įsteigtos įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių