M. Navickienė: mano vyras „Foxpay“ įsidarbino jau bendrovei laimėjus viešuosius pirkimus

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė teigia, kad finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ laimėjo viešuosius pirkimus tose institucijose prieš tai, kai bendrovėje pradėjo dirbti jos vyras.

„Mano vyras bendrovės („Foxpay“ – ELTA) valdyboje įsidarbino vėliau, nei buvo laimėtas viešasis konkursas. Žinau, kad kai kurių ir opozicijos narių pastangomis dėl šio viešojo konkurso duos atsakymą reikiamos institucijos. Tai nėra nei SADM pavaldumo įstaigos, nepaisant to, kad vyro nebuvo valdyboje, kai vyko viešieji pirkimai“, – ketvirtadienį Seime Vyriausybės valandos metu teigė M. Navickienė.

Ji taip pat sureagavo į mišrios Seimo narių grupės nario Artūro Skardžiaus „Foxpay“ pavadinimą ministrės „šeimos verslu“, pabrėždama, kad jos sutuoktinis bendrovės vadovo pareigas ėjo tik laikinai. 

„Minėta įmonė nėra mūsų šeimos verslas ir mano sutuoktinis niekada nebuvo nelaikinu vadovu. Jis ėjo pareigas laikinai tol, kol pagal procedūras ir Lietuvoje galiojančius teisės aktus Lietuvos bankas turi patikrinti ir patvirtinti nuolatinį vadovą“, – tvirtino ji.

M. Navickienė aiškino, kad šiuo metu negali atskleisti daugiau detalių dėl vykstančio tyrimo.

„Suprantu, kad tema skamba patraukliai, bet papildomų argumentacijų ar papildomų dalykų apie vykdomus tyrimus pasakyti negaliu. Pasitikiu visomis kontroliuojančiomis institucijomis Lietuvoje, jų verdiktais ir jų sprendimais susijusiais su visomis įmonėmis, nepaisant to, kur dirba sutuoktiniai ar sutuoktinės“, – pridūrė konservatorė.

Minėta įmonė nėra mūsų šeimos verslas ir mano sutuoktinis niekada nebuvo nelaikinu vadovu.

ELTA primena, kad apie Lietuvos banko vykdomą „Foxpay“ patikrinimą pirmasis gegužės pabaigoje pranešė naujienų portalas delfi.lt. Jo žiniomis, procesai turėtų baigtis birželio viduryje, tačiau patikrinimo priežastys neatskleidžiamos.

Taip pat, anot portalo, „Foxpay“ atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra. Kad ji vis dar vyksta patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Kilus abejonių dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą.

Trečiadienį portalas delfi.lt paskelbė, kad su prašymu pradėti tyrimą į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) kreipėsi Seimo narė Agnė Širinskienė. Portalo teigimu, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) taip pat neatmetė atliekanti tyrimą dėl „Foxpay“.

M. Navickienės vyras, M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Registrų centro duomenimis, įmonės pelnas 2023 m. siekia 74 tūkst. eurų, įmonėje dirba 35 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<Mes ne kvaili

&lt;&lt;Mes ne kvaili portretas
Tai lygiai taip pat reikia ir Nausedos pavarde minėti , nes draugauja su Trinkunu . Taip kad..

Įkliuvo žydė Navickienė

Įkliuvo žydė Navickienė portretas
Ne tik Navickienės akys iškris iš akiduobių dėl jos įgimtų patologijų. Dauguma žydžių turi tokias išsprogusias akis, tai yra patologija, būdinga žydams. Greitu laiku Navickųenė liks daržove, kaulai jis sutrupės į šipulius. Tokia jau tų žydžių dalia - beprotė yra Navickienė, defektyvi ir smirda.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Koncervai visada meluoja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių