„Norfos“ vadovas už elektrą gavo 5 mln. eurų sąskaitą: arba kelsime kainas, arba bankrutuosime

  • Teksto dydis:

Staigiai išaugusios elektros kainos pribloškė ir paprastus vartotojus, ir šalies verslus. „Norfa“ prekybos tinklo savininkas ir vadovas Dainius Dundulis tikina už elektrą gavęs 5 mln. eurų sąskaitą, rašo tv3.lt.

„Per abi įmones nuo 600 tūkst. iki dabartinių 5 mln. 5 mln. per mėnesį be PVM ir be skirstymo – tik elektra. Ką tai reiškia? Yra du variantai. Jei tai truks ilgai ir nepakelsime kainų, reiškia, bankrutuosime. Kitas variantas – kainų kėlimas“, – tv3.lt sakė D. Dundulis.

O jei norėtų išlyginti energijos kainų skirtumus, „Norfai“ tektų gerokai pakelti prekių kainas. Kai kurių produktų kaina kiltų iki 18 proc.

Elektros kainoms šokus į neregėtas aukštumas, nuostolių patiria ir elektros tiekėjai, nes privatūs klientai spėjo užfiksuoti kainą. Tuo tarpu verslas moka biržos kainą.

Ministro Dainiaus Kreivio teigimu, Lietuvai labiausiai trukdo faktas, kad mes patys negaminame užtektinai konkurencingos energijos.

„Iš pradžių intensyviai dirbsime šia kryptimi ir jeigu matysime, kad rezultatai per menki, tada galvosime, ar reikia ieškoti dar vienos biržos. Mes turime užtektinai gamybos, tačiau ji yra brangi. Kol kas turime vieną kabelį su Švedija ir to kabelio neužtenka, kad elektra laisvai tekėtų ir numuštų pas mus kainas. Susidaro kainų skirtumai, tačiau problemą galėtų išspręsti papildomos jungtys. Kita vertus, mes kaip šalis turime turėti savo generaciją, konkurencingą gamybą. Einame atsinaujinančios energetikos kryptimi, tačiau tam reikia laiko. Prognozuojame, kad 2025 metais situacija pradės gerėti“, – sakė D. Kreivys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas prichvatizavo Igničio akcijas

Kas prichvatizavo Igničio akcijas portretas
Tauta turi žinoti savo herojus. Dar 2020 m. tuometinės Vyriausybės vadovas ponas Skvernelis palaimino valstybinės strateginės įmonės Ignitis privatizavimą, 25 procentai šios įmonės akcijų buvo prichvatizuota. Kas gali paneigti kad ponas Skvernelis tokiu būdu neužsitikrino savo Demokratų partijos finansavimą. Ranka ranką plauna. Praktiškasis ponas Skvernelis. Ką jau ten asfaltas, ką jau ten kotletai...Tik surinkus visų partijų atliekas, normalios partijos nebus, reikia pinigėlių...Gražus konservatorių ir demokratų partijų bendradarbiavimo pavyzdys. Kada sužinosim kas prichvatizavo Igničio t.y. mūsų visų akcijas. Tauta turi žinoti tuos laiminguosius.

dekokite konservatoriams

dekokite konservatoriams portretas
ir laisves partijai ,kiek pamenu konservu valdymo metu buna krizes saliai.Prisiminkite kai konsevai valde Kauna miestas atrode vaiduoklis po karo.Taip ir salis nustekenta,jie susikure gerbuvi sau,rentom,privelegijom.Tokia partija kaip konservai turetu buti aplamai istatymu uzdrausta.

:)))

:))) portretas
jei butu ta kubiline elektrine senai moketume po eura uz kwh...
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių