Policija pradėjo tyrimą dėl galimos vagystės I. Trinkūnaitės įmonėje „iSun Lithuania“

Teisėsaugos institucijų tiriamos finansinių technologijų bendrovės „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės įmonė „iSun Lithuania“ kreipėsi į policiją dėl vagystės, ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pirmasis apie tai, remdamasis šaltiniais, pranešė naujienų portalas „Delfi“.

„Esmė, kad birželio antroje pusėje galėjo būti perimti vieno kliento duomenys. Tai galėjo būti pavedimai ir visa kita. Pati įmonė dėl to kreipėsi į policiją. Kyla įtarimų, kad kažkas iš vidaus nutekino tai“, – savo šaltinį cituoja portalas.

Apie policijos pradėtą ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso straipsnį dėl vagystės antradienį Eltai patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Kaip Eltai nurodė prokuratūros atstovė Rita Stundienė, tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, jis atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 178 straipsnio 4 dalį.

„Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Šiuo metu atliekami suplanuoti procesiniai procesiniai veiksmai. Siekiant nepakenkti tyrimui ikiteisminio tyrimo duomenys neviešinami“, – teigė prokuratūros atstovė.

178 BK straipsnio dalis skelbia, kad „tas, kas pagrobė labai didelės vertės svetimą turtą arba pagrobė didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų“.

Pati I. Trinkūnaitė „Delfi“ teigė, kad, kol vyksta teisėsaugos tyrimas, detalių apie įvykio aplinkybes ji atskleisti negalinti. Visgi, anot jos, policijos tyrimas niekaip nesusijęs su „Foxpay“ veikla.

„Įvykio esmė yra tokia – įvyko incidentas, susijęs su vieno kliento paskyra. Suveikė mūsų bendrovės vidinės kontrolės procedūros ir situacija buvo operatyviai suvaldyta, tačiau vis vien nedelsdami kreipėmės į teisėsaugą, kuri pradėjo tyrimą. Klientų duomenys yra saugūs, tačiau po incidento ėmėmės ir papildomų apsaugos bei kontrolės priemonių“, – teigė I. Trinkūnaitė.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

„Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje – pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – buvusios ministrės M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Be to, buvo nustatyta, kad I. Trinkūnaitė tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku bei jam meluoja ir aktyviai trukdo jo veiksmams.

Tuo metu naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog ministrės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Baisi boba.

Marius

Marius  portretas
Tiria desimtmeciais mentai ir nieko neistiria.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių