Prekės ženklą keičianti ir veiklą sustabdžiusi „Beta Travel“: tas pavadinimas mums kelia rūpesčių

Apie planus inicijuoti bankrotą pranešusios bendrovės „Beta Media“ valdoma kelionių agentūra „Beta travel“ laikinai sustabdė veiklą. Įmonė šiomis dienomis pakeitė prekės ženklą į „Mongo“.

Dar pirmadienį „Beta travel“ direktorius Donatas Remeika BNS teigė, jog veiklą ketina tęsti, tačiau antradienį įmonės svetainė tapo nepasiekiama.

„Sustabdėme tolesnių rezervacijų procesą, kol neaiški yra padėtis. Būtų blogai toliau dirbti ir į priekį priiminėti rezervacijas“, – antradienį BNS sakė D. Remeika.

Anot jo, šiuo metu bendraujama su įmonės akcininkais ir kelionių organizatoriais, ieškoma sprendimų. Jis tikisi, kad įmonės veikla bus atnaujinta.

Dar pirmadienį bendrovės direktorius teigė, kad ketina tęsti veiklą bei vykdyti įsipareigojimus, nors pripažino, kad jos akcininkės galimas bankrotas turi neigiamos įtakos verslui.

„Mes tiesiog nenorim su tuo pavadinimu toliau būti asocijuojami, tai mums kelia rūpesčių“, – BNS pirmadienį sakė D. Remeika.

Sustabdėme tolesnių rezervacijų procesą, kol neaiški yra padėtis.

 

Anot jo, įmonė toliau vadinsis „Beta Travel“, keičiasi tik jos prekės ženklas.

D. Remeika tikino, kad įmonė veiklą tęs, nes turi vykdyti įsipareigojimus, tačiau pripažino, kad kontroliuojančios bendrovės galimas bankrotas turi neigiamos įtakos agentūrai.

Tuo metu verslo kelionių startuolio „Hoperfy“ direktorius Tadas Kertenis pirmadienį sakė, kad „Beta Media“ bankrotas turės įtakos ir jos valdomai įmonei „Beta Travel“.

„Aš manau, kad po viso šito, kai žmonės pamatys „Beta“ (...), juos gali šiek tiek paveikti. Nemanau, kad jiems („Beta Travel“ – BNS) bus labai gerai“, – BNS sakė T. Kertenis.

Dar veikusioje „Mongo“ svetainėje buvo nurodoma, kad bendrovė bendradarbiaujanti su kelionių organizatoriais „Anextour Lietuva“, „Kauno Grūda“, „Coral travel“, „Itaka Lietuva“, „Join up“ ir „Novaturas“. Kartu su partneriais „Beta Travel“ tarpininkauja organizuojant poilsines keliones.

„Anextour Lietuvos“ pardavimų vadovas Aivaras Mickevičius BNS anksčiau antradienį teigė, kad bendrovė jaučiasi sunerimusi, stebi situaciją, taip pat artimiausiu metu planuoja susitikti su „Beta Travel“.

„Mums tai yra ypatingai jautrus, kaip ir kiekvienam organizatoriui, klausimas, situaciją stebime (...). Kadangi tai šviežias reikalas, tai per artimiausias savaites parodys, kaip ten viskas iš tikrųjų pas juos yra“, – BNS sakė A. Mickevičius.

„Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė BNS kiek anksčiau antradienį teigė, kad įmonė aiškinasi situaciją, tačiau pakomentuoti, ar toliau bendradarbiaus su „Beta Travel“, negalėjo.

„Sodros“ duomenimis, „Beta Travel“ dirba vienas darbuotojas.

Registrų centrui pateiktoje įmonės 2022 metų ataskaitoje nurodoma, kad bendrovė uždirbo 26,8 tūkst. eurų – 3,3 karto daugiau nei 2021 metais (8,2 tūkst. eurų) ir gavo du kartus daugiau pajamų – 79,6 tūkst. eurų (38,6 tūkst. eurų). Duomenų apie 2023 metus bendrovė dar nepateikė.

70 proc. jos akcijų priklauso bendrovei „Beta Media“, likę 30 proc. – „Beta Media“ akcininkui ir vadovui Raimundui Adomaičiui.

„Beta Media“ apie ketinimą inicijuoti bankrotą pranešė praėjusį penktadienį, išsiuntusi klientams elektroninį laišką. R. Adomaitis BNS pirmadienį teigė, kad netrukus bus pateiktas ieškinys teismui prašant iškelti bankroto bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių