Prokuratūroje – tyrimas, susijęs su „Contribee“

  • Teksto dydis:

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“, BNS patvirtino Kauno apygardos prokuratūra.

„Taip, šiuo metu galime informuoti, kad toks ikiteisminis tyrimas vyksta, tačiau siekiant nepakenti ikiteisminiam tyrimui detalesnė informacija šiuo metu neskelbiama“, – BNS penktadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Agnė Pociūtė.

Pirmasis apie tai penktadienį paskelbė portalas „Delfi“.

Dabartinis „Contribee“ direktorius ir vienas platformos akcininkų bei įkūrėjų Adrijus Jakučionis BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl vieno iš buvusių platformos vadovų, kuris galimai savavališkai sudarė paskolos sutartį su „Contribee“ savo asmeninėms reikmėms.

„Vienas iš buvusių vadovų, pažeisdamas bendrovės („Contribee“ – BNS) vidaus tvarkas, savavališkai sudarė paskolos sutartį su bendrove savo asmeninėms reikmėms (...). Buvęs vadovas dėl šio įvykio buvo iškart atleistas iš užimamų pareigų“, – turinio kūrėjams antradienį išsiųstame laiške, kurį turi BNS, teigė A. Jakučionis.

Jis nurodė, kad dėl šių vadovo veiksmų „Contribee“ kreipėsi į teisėsaugą, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Paaiškėjus šiai informacijai, įtariamojo buvo pareikalauta grąžinti pinigus, ką jis ir padarė, todėl niekas žalos nepatyrė.

Buvęs vadovas dėl šio įvykio buvo iškart atleistas iš užimamų pareigų.

„Contribee“ Registrų centrui pateiktame 2023 metų gruodžio 19 dienos valdybos posėdžio susirinkimo protokole nurodoma, kad tuo metu iš bendrovės direktoriaus pareigų buvo atšauktas Gediminas Ratkevičius, o į jo vietą paskirtas vienas platformos įkūrėjų Mantas Michalauskas.

Vėliau, šių metų vasario 20 dienos valdybos posėdyje nuspręsta M. Michalauską atšaukti iš „Contribee“ direktoriaus pareigų, jį pakeičiant dabartiniu vadovu A. Jakučioniu.

Registrų centro duomenimis, sausio pabaigoje vykusiame įmonės valdybos posėdyje buvo spręstas klausimas, dėl leidimo įkeisti prieš tai bendrovei vadovavusiam G. Ratkevičiui priklausančias „Contribee“ akcijas, su tikslu grąžinti „Contribee“ jam suteiktą  paskolą ir priskaičiuotas palūkanas.

A. Jakučionio teigimu, praeityje nebuvo laiku pateiktos finansinės įmonės deklaracijos, nebuvo mokami mokesčiai, todėl bendrovė šiuo metu tikslina mokesčių deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), yra susidariusi skola.

Portale Rekvizitai.lt pateiktais VMI duomenimis, „Contribee“ skola jai šiuo metu siekia 73,1 tūkst. eurų.

„Nepaisant to, atsakingai užtikrinu, kad bendrovės veikla yra stabili ir auganti. Esame pateikę visus reikalingus dokumentus ir per rugpjūčio mėnesį turėsime patvirtintas galutines deklaracijas bei panaikinsime susidariusią skolą“, – laiške „Contribee“ platformos turinio kūrėjams komentavo A. Jakučionis.

Pasak jo, pirmieji bendrovės veiklos metai buvo vykdomi iš investicijos, ji dirbo nuostolingai, tačiau pastarieji metai „Contribee“ buvo pelningi, vidutinis metinis augimas siekė apie 70 proc.

Registrų centrui pateiktoje „Contribee“ ataskaitoje nurodoma, kad bendrovė 2021 metais patyrė 51,2 tūkst. eurų grynojo nuostolio, kai 2020 metais, pradėjusi veiklą, ji uždirbo tik 47 eurus. 2021 metais įmonė gavo 26,9 tūkst. eurų pardavimo pajamų (2020 metais – 914 eurų).

Bendrovė ataskaitų už 2022 ir 2023 metus Registrų centrui dar nepateikė.

Sausio 30 dienos duomenimis, A. Jakučionis valdė 31,52 proc. „Contribee“ akcijų, 30,34 proc. priklausė G. Ratkevičiui, 16,06 proc. – M. Michalauskui, 10,5 proc. – bendrovei „Sauliaus investicijos“, likusios – kitiems smulkiesiems akcininkams.

Bendrovė „Contribee“ buvo įsteigta 2020 metais birželio 29 dieną. „Sodros“ duomenimis, įmonėje šiuo metu dirba 3 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių