Skandalinga: slidinėjimo instruktoriai rengiami pagal rusišką programą?

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais Rusijai užpuolus Ukrainą, Lietuvos institucijos ir įvairūs verslai ėmėsi veiksmų, siekdami nutraukti bet kokius ryšius su šalimi agresore. Tiesa, Druskininkuose įkurta slidinėjimo instruktorių mokykla, panašu, ir toliau dirba su Rusija, pasakojama LNK reportaže.

Mokyklos portale skelbiama, kad baigus kursus, išduodami Rusijos instruktorių lygos pažymėjimai. Įstaigos vadovai aiškina, kad tai – tik klaida.

„Čia yra sena informacija. Mes seniai jau tokių dalykų nedarome ir seniai jau nedirbame“, – komentavo „Druskischool“ instruktorius Aleksandras Badjanovas.   

Po žurnalistų skambučių, ši informacija iš portalo buvo pašalinta. Tiesa, LNK žinių redakciją pasiekė ir daugiau medžiagos. Pasirodo, prieš kelias savaites mokyklos puslapyje buvo tiesiogiai nurodomi rusiškų pažymėjimų pavyzdžiai.

„Jeigu žmonės baigia kursus, mes išduodame Lietuvos asociacijos pažymėjimą“, – teigė A. Badjanovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vienas iš mokyklos instruktorių A. Badjanovas tikina, kad jokio ryšio su Rusijos nacionaline instruktorių lyga jie neturi, o išduodami pažymėjimai – neseniai Lietuvoje įkurtos asociacijos. Tos asociacijos vadovas – jis pats.

„Yra Lietuvos profesionalių slidinėjimo ir snieglenčių instruktorių asociacija, kurią įkūrėme patys“, – sakė A. Badjanovas.

Nors A. Badjanovas tikina, kad su Nacionaline Rusijos instruktorių lyga nebedirba, šios puslapyje skelbiama informacija yra priešinga. A. Badjanovo vadovaujama asociacija priskirta prie lygos partnerių. O jis pats įvardijamas kaip vienas iš jų instruktorių Lietuvoje. 

„Jie kreipėsi į Lietuvos instruktorių asociaciją, bet gavę neigiamą atsakymą, įkūrė savo asociaciją. Klausimas, ar tokia veikla legali. Ko gero, čia – klausimas ir Lietuvos institucijoms, ir Valstybinei mokesčių inspekcijai. Manau, kad tokia veikla neturėtų būti vykdoma Lietuvoje“, – svarstė Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna. 

Klausimas, ar tokia veikla legali. Ko gero, čia – klausimas ir Lietuvos institucijoms, ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

 

Situacija dėl Druskininkuose įkurtos slidinėjimo instruktorių mokyklos sunkiai gali paaiškinti ir Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

„Visiškai nenormali situacija. Nėra logikos, taip negali būti. Prieš metus kreipėsi ir visuomeninės organizacijos, ir Seimo nariai, tad mes delegavome iš ministerijos asmenį“, – kalbėjo L. Obcarskas.

Pasak viceministro, ieškoma kitų šalių, su kuriomis būtų galima bendradarbiauti norint išduoti tarptautinius pažymėjimus.

„Mes inicijavome veiksmus ir kontroliuosime, kad procesas vyktų toliau. Kad rastume kitą šalį, jeigu Lietuvoje nėra pakankamos kvalifikacijos kalnų slidinėjimo instruktorių“, – sakė L. Obcarskas.

A. Badjanovo mokyklos puslapyje nurodoma, kad su jų išduotais pažymėjimais galima dirbti daugelyje Europos Sąjungos (ES) šalių ir JAV. Tačiau, pasak specialistų, jei tai tikrai tik Lietuvos asociacijos išduodami pažymėjimai, jie negali būti tarptautiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Na ir kur cia tas skandalas, kas arčiau pagal tai ir mokom. Butume kur nors vietoj meksikos tada pagal amerikosus ruoštume

Anonimas

Anonimas portretas
Kacape, marš su pavasariniu prizyvu į priešakines linijas! Mažiau šiukšlių bus Lietuvoj...

jau baigiat užknisti

jau baigiat užknisti portretas
Pirma - jeigu jau įveliat sakinius apie karą, tai rašykit ne nuo įvykių chronologijos pabaigos,o nuo 2013-2014 metų, apie tai kas ką užpuolė ir kokia valstybė suorganizavo teisėtos valdžios perversmą Ukrainoje. Antra - labai nustebino jeigu yra "rusiškų, amerikoniškų, lietuviškų slidinėjimų programų, tikrai netikėta, manau čia tik bukalaurynas taip sumąstyti galėjo, kaip visada.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių