Vestuvėms – tobulas desertų stalas

  • Teksto dydis:

Tobulas saldusis stalas – tai ne tik didelis ir labai skanus vestuvių tortas, bet ir originali valgomo meno erdvė. Ji sustiprina šventinę aurą, įkvepia svečius ragauti, bendrauti, fotografuotis ar tiesiog mėgautis atokvėpio akimirka šventinio šurmulio sūkuryje.
 

Europoje prigijusi šventinė tradicija – saldusis vestuvių stalas – skirtas ne tik svečiams palepinti, bet ir tapo neatsiejamu vestuvių dekoravimo elementu.

„Išskirtinės, „valgomos“ desertų erdvės šiandien pageidauja kone visi jaunavedžiai ir Lietuvoje“, – sako vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos „Prestige Idea“ ir desertų butiko „Vanilės namai“ vadovė Kristina Pakalniškytė.

Pirmasis svarbus akcentas, kuriant idealų desertų stalą vestuvėms, – kruopščiai apgalvotas desertų pasirinkimas ir stilingas dekoravimas, atitinkantis vestuvių temą bei šventės spalvinę gamą.

Taip pat būtina iš anksto pagalvoti, kad saldieji gardumynai būtų tinkamai patiekiami – taip bus išsaugotas tiek desertų skonis, tiek jų forma.

Kokius desertus rinktis?

Ant saldaus vestuvių stalo profesionalūs dekoruotojai geba stilingai ir rafinuotai apjungti įvairaus skonio, tekstūros ir dydžio vaišes. Vis dažniau jaunavedžiai pageidauja desertų, sukurtų tik iš natūralių produktų.

„Vanilės namai“ siūlo platų šventinių desertų asortimentą, suformuotą remiantis prancūziškos konditerijos klasika ir sukurtą profesionalių konditerių.

Klasikiniai vestuvių tortai

Tai lengvos tekstūros ir išskirtinio skonio prancūziški tortai, sukurti remiantis originaliais receptais, siekiančiais karaliaus Liudviko XVI laikus ir pagardinti šiuolaikinio Paryžiaus konditerinėmis improvizacijomis.

Naminiai vestuvių pyragai

Mėgstantys rafinuotą paprastumą ir išgrynintą skonį renkasi klasikinius obuolių, mėlynių ir vyšnių pyragus. Valgomo meno gerbėjai – turtingesnius skoniu šokolado, žaliųjų citrinų pyragus su grietinėlės musu arba maskarpone.

Mini desertai taurelėse

Arba šaukštelis malonumo, tirpstančio burnoje: šie įvairaus skonio desertai kuriami pagal individualų pageidavimą: su šviežiomis uogomis, biskvitiniai – su kremu, šokolado putėsių – su braškėmis, „Chantilly“ kremo – su gervuogėmis arba mangais. Ypatingais komplimentais svečiai apibers, paragavę kąsnelių „Mille feuille“ ar įvairių skonių panakotos.

Pastry“ desertai

Mažyčiai eklerai privers iš malonumo stipriai užsimerkti, pajutus burnoje nepakartojamai švelnų įvairių skonių įdarą. O į delną telpantis vasaros desertas be nuodėmės „Pavlova“ su šviežiomis uogomis ar „Cannele“ bokšteliai nepaliks abejingų.

Macaron“

Spalvingi ir verti nuodėmės klasikiniai prancūziški sausainėliai, subtiliai papildantys vaivorykštės spalvomis bet kurį vestuvių saldųjį stalą.

De France Nature“

Rankų darbo desertai: prancūziški triufeliai, skirti tikrojo šokolado gurmanams, lengvus debesėlius primenantys zefyrai, nuga su pistacijomis ir spanguolėmis, spalvoti morengai, suteikiantys dangišką lengvumą.

Naminiai ledai

Dovanojantys šventinę vėsą žaliųjų citrinų, vyšnių, abrikosų ir karamelės skonio, sukurti tik iš natūralių ingredientų. Tikriems gurmanams – juodojo šokolado, karamelizuotų riešutų, šalavijų ar bazilikų skonio naminiai ledai.

Kur užsisakyti?

Vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos „Prestige Idea“ ir desertų butiko „Vanilės namai“ vadovė K.Pakalniškytė sako, kad užsakomieji saldūs stalai – tai kompleksinis siūlomas sprendimas.

Jūsų vestuvėms pasiūlysime specialų desertų meniu ir pasirūpinsime ne tik desertų pristatymu į jūsų šventės vietą, bet ir saldžiojo stalo dekoravimu bei stilingais indais.

Saldžiojo stalo dekoravimu pageidaujate rūpintis patys? Tuomet užsukite į desertų butiką „Vanilės namai“ Klaipėdoje, Herkaus Manto g. 3: visus pageidaujamus desertus laiku paruošime ir saugiai supakuosime. Daugiau informacijos – e. paštu info@vanilesnamai.lt, www.vanilesnamai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių