Festivalyje „Midsummer Vilnius“ triumfavo geriausias džiazo dainininkas – G. Porteris

Pirmadienio vakarą sostinėje jungtiniu džiazo superžvaigždės Gregory Porterio ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertu atidarytas festivalis „Midsummer Vilnius“.

Įspūdingi pasirodymai po atviru dangumi Valdovų rūmų didžiajame kieme šalies melomanų laukia artimiausias dvi savaites.

„Tikra laimė ir pasididžiavimas, kad G. Porteris Lietuvoje – gana dažnas svečias, jau įsigijęs savo publiką ir fanų bendruomenę. Pasaulyje vien ištarus jo pavardę visus apima nesuvaidintos, kone dievobaimingos pagarbos ir susižavėjimo jausmas. Muzikuoti su tokio kalibro muziku vienoje scenoje – didelė privilegija ir malonumas“, – sako vakaro metu Lietuvos kameriniam orkestrui dirigavęs maestro Modestas Pitrėnas.

Jungtinis koncertas – didžiausia ir ryškiausia „Midsummer Vilnius“ festivalio inicijuojama tarptautinė bendradarbystė.

„Tai – labai didelis įvykis, turbūt didžiausia tarptautinė žvaigždė mūsų scenoje. Porteris yra vienas aktualiausių džiazo atlikėjų pasaulyje, o tai, kad festivalyje pasirodė su prestižiniu mūsų šalies orkestru – dviguba šventė“, – kalba festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Festivalio atidarymo šventėje svečiavosi ir Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

„Istoriškai, Valdovų rūmų kiemas visuomet buvo miesto kultūros šerdimi. Didikų kvietimu čia atvykdavo menininkai iš visos Europos. „Midsummer Vilnius“ komanda jau daug metų suteikia šiai ypatingai erdvei papildomo žavesio, užpildydama ją išskirtine muzika. Susidomėjimas renginiu tik įrodo, kad Vilnius vidurvasarį tikrai nebūna ištuštėjęs – miestas pilnas gyvybės ir kokybiškų, dėmesio vertų kultūrinių renginių”, – sako meras.

„Be meno energijos miestai taptų šaltais ir nuobodžiais. Todėl mes remiame kultūrą, nes tai padeda sukurti gyvą, dinamišką ir kūrybingą aplinką, kurioje žmonės nori gyventi ir dirbti,“ – antrina verslininkas, mecenatas, bendrovės „EIKA“ vadovas Domas Dargis.

Nuo karališko reivo iki žymiausios pasaulio a-cappella

Pirmadienio vakarą prasidėjęs festivalis „Midsummer Vilnius“ truks iki liepos 26-tos dienos. Lankytojai kviečiami patirti 10 įkvepiančių vakarų po atviru dangumi.

„Šią savaitę festivalio lankytojų laukia karališkas Roe Deers reivas su orkestru. Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta fantastiška tarptautinė pianistė Hania Rani – ji kurs šiuolaikinės klasikos performansą su sintezatoriais ir ritmo mašinomis. Labai stilingus, autorinius pasirodymus festivaliui kuria Gabrielė Vilkickytė ir „FC Baseball“. Bus nepaprastai įdomi, tiesiog įkvepianti savaitė“, – sako festivalio komunikacijos vadovė Laura Kešytė.

Dar po savaitės, liepos 22-ąją lankytojai turės ypatingą galimybę išvysti kritikų pripažintą režisieriaus Oskaro Koršunovo ir jo OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklį „Otelas“.

Aistringą šou, dedikuotą Vilniui, surengs charizmatiškas akordeono virtuozas Martynas Levickis. Vokalinį stebuklą scenoje kurs žymiausia pasaulyje a-capppella iš JAV – „Naturally 7“. Po žvaigždėtu dangumi skambės opera „Carmen“. Festivalį vainikuos ryškus ir retromaniškas Justino Jaručio vakarėlis. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių