Vilniuje vyks tradicinis miesto festivalis „Kultūros naktis“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vyks tradicinis miesto festivalis „Kultūros naktis“.

Kaip pranešė organizatoriai, festivalio programoje numatyta daugiau kaip 100 įvairių renginių – muzikos, teatro ir šokio pasirodymai, performansai, įvairios meno dirbtuvės bei edukacinės programos šeimoms su vaikais.

Vingrių skvere vyks vienas iš didžiausių šio festivalio renginių – „LATGA Autorių namai“. Trečius metus iš eilės sumontuotoje scenoje-name penktadienį pasirodys elektroninės muzikos kūrėja Monikaze, Ieva Narkutė, kompozitorius Gediminas Gelgotas su ansambliu „Niko“, džiazo muzikos autorių kolektyvas „Vilnius JJAZZ Ensemble“ bei kiti atlikėjai ir menininkai.

Šiais metais „Kultūros naktyje“ į muzikines eitynes pakvies gatvės teatro trupė iš Katalonijos „Sound de Secà“. Taip pat Katedros aikštėje vyks šokio kompanijos „Stopgap“ iš Didžiosios Britanijos spektaklis, kuriuo siekiama keisti visuomenės suvokimą apie skirtumus ir privilegijas.

„Kultūros nakties“ programoje pasirodys ir iš Kanados atvyksiantis elektroninio meno vizionierius Martinas Messieris, kuris kartu su komanda atliks du pasirodymus Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose.

Lukiškių aikštėje Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) fortepijoninės muzikos gerbėjams pristatys trijų dalių projektą „Juodais baltais“. Be to, čia vyks ir Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui dedikuota Petro Geniušo improvizacija.

Pasak organizatorių, festivalis „Kultūros naktis“ Vilniuje vyks jau aštuonioliktą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

košmaras ........

košmaras  ........ portretas
ar čia specialiai suorganizuota moralės išniekinimui ........ pradžioje "kultūros naktis" , o po to LGBT eitynes " viešam atsipalaidavimui" .......

burlokyne

burlokyne portretas
balalaikos semečkės ,,belije rozy,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių