Administratoriai liks dar metams

Daugiabučius namus Kaune kitais metais prižiūrės tos pačios įmonės.

Savivaldybės tarybos kolegijos nariai vienbalsiai nusprendė pratęsti sutartis dar vieniems metams. Šešios įmonės, prižiūrinčios daugiabučius namus mieste, konkursus laimėjo prieš trejus metus.

Pagal galiojančią tvarką Turto valdymo departamento direktorė Virginija Žuromskaitė siūlė pratęsti sutartis dar trejiems metams, tačiau kolegijos nariai tokį siūlymą atmetė. "Negalime pasielgti taip neatsakingai, nes mūsų kadencijai liko tik pustrečių metų", – kaip pagrindinį motyvą įvardijo meras Andrius Kupčinskas.

"Žinodamos, kad liko tik vieni metai, įmonės gali į darbą žiūrėti neatsakingai", – pavojų įžvelgė V.Žuromskaitė. Socialdemokratui Kęstučiui Kriščiūnui priminus, kad gyventojai skundžiasi visų administruojančių įmonių darbu, Turto valdymo departamento direktorė tikino, kad du trečdaliai žmonių skundų yra nepagrįsti.

Kalbinti daugiabučių namų administratoriai, tarp jų ir savivaldybės įmonių atstovai, stebėjosi politikų sprendimu. Prieš trejus metus pasirašytose sutartyse aiškiai parašyta, kad jos gali būti pratęstos dar trejiems. "Koks motyvas, kad terminas sumažintas tris kartus? Nesuvokiu", – stebėjosi vienos savivaldybės įmonės vadovas.

"Sprendimas sutartį pratęsti tik metams nepalankus tiek gyventojams, tiek įmonėms. Kaune būtina planuoti ilgalaikius darbus: remontuoti namų fasadus, stogus. Kol parengiami ir suderinami projektai, užtrunka nemažai laiko. Darbus reikia planuoti 2–3 metus į priekį. Ypač ilgai užtrunka, kol parengiami projektai Senamiesčio namams", – pastebėjo bendrovės "City service" Kauno padalinio vadovas Tomas Augutavičius.

Po metų sutartys su visais administratoriais gali būti nutrauktos. Nenorėdamos rizikuoti, už atliktus darbus įmonės gali siekti kuo greičiau susigrąžinti pinigus iš miestiečių. "Turėdami ilgalaikę sutartį, mokėjimus gyventojams galėtume išdėstyti per ilgesnį laiką. Dabar negalime to daryti. Tai nereiškia, kad neplanuosime ilgalaikių darbų. Tiesiog teks tikėtis, kad savivaldybė bus sąmoninga ir po metų pratęs sutartį", – vylėsi T.Augutavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dale

Dale portretas
Niekas negali sveikam,turinciam savo artimus pilieciui ,skyrti turto admininstratoriaus.Ponai,negi galvojate kad visi Lietuvos zmones nezino Lietuvos konstitucijos ir cv.kodekso. Be turto savininko rastisko sutikimo negali valdyti,priziureti zmogui priklausanti turta.Uztenka arabus pusti ,ir kurti savo sutvei darbo vietas!

Dalia

Dalia portretas
Kaip ta ponia Zuromskaite gali ka nors siulyti,tai mokesciu inspekcijos nusikaltelis,taip spaudoje ,televizijoje skelbe,buvo didziausias triuksmas,pasalinta is pareigu mokesciu inspekcijoj,dingo is viesumos.Dabar jau vel vadove.Rado kita karve melzema.Daugebuciu savininkus.Melsk kiek nori o jie vistiek tyli,Patogu !

Saulius1

Saulius1 portretas
Kai įmonė bijos, kad sutartis gali būt nepratęsta, tai ir stengsis kaip priklauso, o kai jaučia savo nepajudinamumą - kam tada joms plėšytis? (ar ne taip ir su seimunais?)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių