Po remonto darbų duris atveria Vilniaus miesto apylinkės teismas

  • Teksto dydis:

Po beveik metus trukusio remonto, duris atveria atnaujintas Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Kaip skelbiama pranešime, teisme buvo rekonstruotas pirmojo aukšto vestibiulis, atnaujintos trys ir įrengtos devynios naujos teismo posėdžių salės.

Po remonto darbų Vilniaus miesto apylinkės teisme veiks net šešiasdešimt keturios posėdžių sales. Taip pat teisme atnaujintos ir specialios patalpos: vaiko ir tėvų kambarys, jautrių liudytojų ir vaiko apklausos kambarys bei patalpa susipažinti su bylomis.

Pastate pilnai rekonstruoti koridoriai, sanitariniai mazgai, holai, kitos bendrosios erdvės pritaikant jas įvairių poreikių lankytojams.

Teismo salėse įrengtos nuotolinių posėdžių transliavimo ir garso įrašymo sistemos, kurios leis posėdžius stebėti nuotoliniu būdu ir daryti garso įrašus.  Saugumui užtikrinti visose rekonstruotose patalpose įdiegta vaizdo stebėjimo bei įeigos kontrolės sistema, taip pat įrengtas metalo detektorius.

Lankytojų patogumui bus pasiūlyta vieno langelio principo paslauga. Tai pagreitins asmenų aptarnavimą bei padės operatyviau spręsti lankytojams iškylančius klausimus.

Bendra atliktų atnaujinimo darbų vertė daugiau nei 1,7 mln. eurų. Teismo patalpų atnaujinimas finansuotas projekto „Kokybės, paslaugų ir infrastruktūros tobulinimas Lietuvos teismuose“ lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių