Savivaldybė skųs teismo sprendimą dėl Kalvarijų turgavietės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismui pripažinus vienos didžiausių sostinės turgaviečių Kalvarijų turgaus teritorijos nuomos sutartį su turto valdymo bendrove KTVG neteisėta ir ją panaikinus, savivaldybė sprendimą žadą skųsti. Skundą ketina teikti ir KTVG.

„Teismo sprendimo motyvai, kuriais panaikinta Kalvarijų turgavietės žemės nuomos sutartis, yra gana formalūs, todėl sprendimas bus apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Būtina atsižvelgti ir į tai, jog teismo sprendime pasisakoma, kad žemės nuomos sutarties panaikinimas neužkerta kelio KTVG vykdyti Kalvarijų turgavietės rekonstrukcijos darbų. Tai leidžia tarp savivaldybės ir bendrovės galiojanti turgavietės pastatų nuomos sutartis“, - rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Anot savivaldybės, žemės nuomos sutartį teisme ginčijo fiziniai asmenys, turintys nekilnojamojo turto išnuomotoje teritorijoje.

Kalvarijų turgų valdančios KTVG direktoriaus pavaduotoja Ingrida Talžūnienė patvirtino, jog bendrovė taip pat planuoja skųsti teismo nutartį. Anot jos, kol nėra galutinio teismo sprendimo, turgaus rekonstrukcija ir veikla nesutriks.

„Šiai dienai turime du skirtingus teismų sprendimus, kur pirmosios instancijos teismas neįžvelgė valstybinės žemės nuomos sutarties pripažinimo negaliojančia pagrindų ir turgavietėje įsiterpusio privataus statinio savininko ieškinį buvo atmetęs visa apimtimi. Apeliacinės instancijos teismo sprendimas mums nėra palankus, todėl šiuo metu svarstome jo apskundimą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Abiejų instancijų teismai, tiek pirmosios, tiek apeliacinės, KTVG laikė sąžininga sandorio šalimi“, - komentare BNS teigė I.Talžūnienė.

Kovo 8 dieną Vilniaus apygardos teismas neteisėta pripažino 2011 metų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo dalį, kuria leista KTVG ne ilgiau kaip 25 metams išnuomoti 28,9 tūkst. kv. m ploto turgavietės sklypą, ir 2012 metais sudarytą valstybinės žemės nuomos sutartį. Tenkinęs Inesos Bolotinos apeliacinį skundą, teismas taip pat pritaikė sandoriui restituciją.

KTVG valstybinės žemės teritorija 25 metams išnuomota 2012 metais.

Šiemet Kalvarijų turguje įpusėjo rekonstrukcijos darbai, į teritorijos ir pastatų atnaujinimą investuota 4 mln. eurų. Iš viso į turgavietės atnaujinimą iki 2017 metų planuojama investuoti 7,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių