Senas daugiabutis virs A klasės namu

  • Teksto dydis:

„Turėsime pirmąjį Lietuvoje iki A klasės renovuotą daugiabutį“, – tokią žinią šiandien, liepos 9 d, organizuotoje spaudos konferencijoje pristatė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Sostinės Mickevičiaus gatvėje esančio daugiabučio gyventojai, nusprendę namą renovuoti, nutarė, kad minimalios reikalaujamos po modernizavimo pasiekti energinio efektyvumo klasės (šiuo metu tai – C klasė) jiems neužteks. Gyventojai sutarė, kad pastato efektyvumo kartelę kels iki A energinio naudingumo klasės. Tai bus pirmasis toks daugiabutis Lietuvoje, kuris atskleis maksimalias renovacijos galimybes.

„Tai, kad gyventojai ne tik ryžtasi renovacijai, bet ir nori pasiekti dar didesnį nei C klasės energinį naudingumą rodo, kad šio proceso nauda žmonės jau įsitikino ir nori siekti maksimalių rezultatų. Tikiu, kad bendradarbiaudami su Nacionaline pasyvaus namo asociacija, skleidžiančia energiškai taupių namų idėją, pasieksime dar geresnių renovacijos rezultatų“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Tikimasi, kad po renovacijos Mickevičiaus gatvėje esantis daugiabutis sutaupys iki 90 proc. energijos. Rengiant investicijų projektą konsultuotasi su šios srities specialistais – Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos atstovais. Jie atsakė į žmonėms aktualius klausimus apie renovaciją, sandarumą, langų montavimą. Po šių konsultacijų daugiabučio gyventojai ne tik ryžosi renovacijai, bet ir sieks, kad jų daugiabutis atlikus darbus taptų taupiausiu Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Čia kartais ne Mickevičiaus g.30, kur gyvena sovietinė nomenklatūra ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių