Sostinės savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo: ketina statyti konferencijų centrą

Automobilių stovėjimo aikštelė prie Seimo bus perleista Vilniaus miesto savivaldybei, čia gali atsirasti konferencijų centras.

Trečiadienį sostinės taryba pritarė sprendimui pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Seimo kanceliarija.

Šia sutartimi žemės sklypas prie Seimo rūmų A. Goštauto gatvėje perduodama Vilniaus miesto savivaldybei. Ji čia ketina kurti daugiafunkcę miesto erdvę su tarptautinio lygio konferencijų centru.

„Matome galimybių kaip šią pačiame miesto centre esančią vietą išnaudoti gerokai efektyviau ir miestui, valstybei naudingiau. Planuojame šią teritoriją pertvarkyti ir įgyvendinti tiek valstybės, tiek miesto strateginiuose dokumentuose iškeltą uždavinį turėti sostinėje tarptautinius standartus atitinkantį konferencijų centrą kartu su visa jam aptarnauti reikalinga infrastruktūra“, – savivaldybės pranešime cituojamas sostinės meras Valdas Benkunskas.

Anksčiau svarstyta konferencijų centrui pritaikyti apleistus Sporto rūmus, tačiau šios idėjos atsisakyta, nes rūmai pastatyti ant žydų kapinių.

Savivaldybės teigimu, konferencijų centrui tinkamesnė vieta būtų prie Seimo rūmų, nes tai bene vienintelis tokio dydžio laisvos valstybinės žemės sklypas centrinėje miesto dalyje, turintis gerą susisiekimą su pagrindinėmis miesto gatvėmis, šalia – svarbios valstybinės institucijos, platus viešbučių tinklas.

Anot savivaldybės, artimiausiu metu planuojama atlikti tarptautinę ekonominę studiją, kuri leistų numatyti kaip teritoriją prie Seimo geriausiai išnaudoti konferencijų centrui.

Pusę perimamos apie dviejų hektaro ploto teritorijos užima automobilių stovėjimo aikštelės, jos neasfaltuotos, be apšvietimo.

Kiek žinau, yra susitarta, kad keli šimtai vietų Seimo darbuotojams, svečiams bus išlaikoma.

Perėmus teritoriją artimiausiu metu savivaldybė ketina bent laikinai sutvarkyti neasfaltuotas automobilių aikšteles, įrengti korinę dangą.

Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas trečiadienį BNS sakė, kad parlamentas supranta miesto poreikį konferencijų centrui, juoba, kad minėta aikštele naudojosi laikinai.

„Yra savivaldybės planai statyti čia konferencijų centrą, ir Seimas derėjosi su savivaldybe, mūsų kanclerė buvo valdybos paprašyta palaikyti ryšį ir derėtis su savivaldybe dėl sąlygų išlaikymo, o pagrindinė sąlyga yra automobilių statymo vietos. Kiek žinau, yra susitarta, kad keli šimtai vietų Seimo darbuotojams, svečiams bus išlaikoma“, – teigė P. Saudargas.

Bendradarbiavimo sutartimi savivaldybė įsipareigojo Seime dirbantiems bei Seimo svečiams įrengti 260 automobilių parkavimo vietų, kuriomis jie naudotųsi nemokamai, tikėtina, kad automobilių stovėjimo aikštelė bus požeminė.

Anot Seimo vicepirmininko, savivaldybė pažadėjo ir statybų laikotarpiu užtikrinti automobilių stovėjimo vietas.

„Su (...) savivaldybe sutarta, kad Seimo rūmuose dirbantys ir į posėdžius atvykstantys asmenys, Seimo lankytojai, į valstybines šventes ir minėjimus atvykstantys svečiai ir toliau turės galimybę pasistatyti automobilius šioje teritorijoje ar požeminėje aikštelėje po to, kai savivaldybė įgyvendins savo planus“, – pranešime cituojama laikinai Seimo kanclerio pareigas einanti Vaida Servetkienė.

Teritorijoje yra ir paminklas žuvusiam Nepriklausomybės gynėjui kariui savanoriui Artūrui Sakalauskui, savivaldybė sutartimi įsipareigojo paminklą ir erdvę aplink jį išsaugoti bei palikti prieinama visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kodėl ne sporto rūmai?

o kodėl ne sporto rūmai? portretas
Kapinių ten 200 metų jau kaip nėra! Neišsidirbinėkit izraelitų vergai!

o kodėl ne

o kodėl ne portretas
sporto rūmai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių