Vietoj remonto vaikų darželyje verslininkas greta namų įsirengė baseiną

  • Teksto dydis:

Verslininkas Vidas Daugėla greta savo namų įsirengė baseiną iš valstybės dotacijas gaunančios viešosios įstaigos „Vilniaus inžinerijos ir technologijų licėjus“ lėšų, skelbia portalas „15min“.

Viešoji įstaiga valdo Vitlio mokyklų ir darželių tinklą, jai vadovauja verslininko sutuoktinė Vilma Daugėlienė.

Anot portalo šaltinio, už daugiau nei 18,3 tūkst. eurų turėjo būti atliekamas remontas Žemuogių gatvėje esančiame darželyje, tačiau iš tiesų už šias lėtas įrengtas baseinas Obelų gatvėje esančio privataus namo kieme.

Kaip rašoma publikacijoje, V. Daugėla iš tiesų derino baseino statybas savo namų kieme, tačiau vėliau esą pasiprašė pakoreguoti sutartis, kurias pasirašė V. Daugėlienė.

Verslininkas portalui tvirtino, kad viešoji įstaiga į nekilnojamąjį turtą – baseino statybas gretimame sklype investavo savo pinigus. Jis taip pat pripažino, kad sklypo, kuriame įrengtas baseinas, nuo jo namo neskiria jokia tvora.

V. Daugėla tvirtino, kad sutartyse, kuriose nurodyta, kad vietoje baseino turėjo būti atliktas remontas Žemuogių gatvėje esančiame darželyje, galėjo būti įsivėlusi klaida.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pateiktais duomenimis, „Vilniaus inžinerijos ir technologijų licėjui“ 2022 metais skirta 624 tūkst. eurų, 2023 metais – 944,6 tūkst. eurų, o šiemet – 1,3 mln. eurų, šių metų lėšos dar bus perskaičiuotos, atsižvelgiant į ugdytinių skaičių.

Ministerija pabrėžia, kad privačioms įstaigoms skirtos lėšos pervedamos savivaldybėms ir tik paskui pasiekia ugdymo įstaigas, jos naudojamos ir mokytojų, ir švietimo pagalbos specialistų darbo užmokesčiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių