Vilniuje keli šimtai žmonių žygiavo už Rusijoje iki šiol įkalintus Mariupolio gynėjus

  • Teksto dydis:

Vilniuje pirmadienį keli šimtai žmonių dalyvavo žygyje, kuris skirtas atkreipti dėmesį į Rusijoje iki šiol kalinamus Ukrainos miesto Mariupolio gynėjus.

Žygis prasidėjo Rotušės aikštėje, jo dalyviai keliavo iki Katedros aikštės, kur vyko 98-asis pirmadienio mitingas, skirtas palaikyti kovotojus.

Į mitingą atėjęs logistikos įmonėje dirbantis 36 metų Oleksandras BNS sakė, kad tarp kalinamų gynėjų yra ir jo pusbrolis

„Net ir būdamas čia aš jaučiu kažkokį pyktį. Dauguma žmonių čia šaukia, užduoda teisingus klausimus, (...) bet į ką jie kreipiasi? Mes turime užduoti ne retorinius klausimus“, – sakė Oleksandras.

„Aš atėjau ir visada eisiu, kol mano pusbrolis nebus grąžintas“, – teigė jis.

Žygyje dalyvavusi 26 metų studentė Tatjana pasakojo, kad dalyvauja norėdama išreikšti solidarumą su kalinamais Mariupolio gynėjais ir jų artimaisiais.

„Šiandien mes atėjome, kad palaikytume, kad primintume mūsų herojus. Jie nusipelnė laisvės, o mūsų priešas nusipelnė bausmės. (...) Mes kovojome ir mes kovosime iki paskutinio kraujo lašo“, – BNS sakė Tatjana.

Mitingo pabaigoje žmonės Katedros aikštėje sustojo žodžio „AZOV“ forma aikštėje.

Kaip BNS informavo vietoje dirbantys policijos pareigūnai, žygyje dalyvavo apie 250 žmonių.

Akciją organizavo Ukrainos jaunimo grupė, „Azovstal“ gynėjų šeimų asociacija, Ukrainos palaikymo mitingų rengėjas Arkadijus Vinokuras.

Mariupolio gynėjų šeimos su belaisviais nesusiekia nuo 2022 metų gegužės.

Elitinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys su rusais dėl Mariupolio kovojo įsitvirtinęs metalurgijos gamykloje „Azovstal“.

Rusija 2022 metais šį miestą užėmė po tris mėnesius trukusio mūšio, per jį didžioji Mariupolio dalis virto griuvėsiais. Paskutiniai gynėjai iš „Azovo“ būrio pasidavė tų metų gegužę. Ukrainos duomenimis, daugiau kaip 260 karių, įskaitant kai kuriuos sunkiai sužeistus, buvo evakuoti ir išvežti į Maskvos kontroliuojamas teritorijas.

Pernai rugsėjį paskelbta apie didelius Kyjivo ir Maskvos mainus belaisviais. Ukraina tąsyk atgavo 215 belaisvių, įskaitant karius, vadovavusius „Azovstal“ gynybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

susirinko kelios kvaišos

susirinko kelios kvaišos portretas
ir subobėjės vyras.

Kada nors Lietuviams bus labai gėda

Kada nors Lietuviams bus labai gėda  portretas
Dėl šito marazmo kuris vyksta aplink ukraina

Ukraina 404 be prezidento

Ukraina 404  be prezidento portretas
Zelenskis nuo šiandien nelegitimus prezidentas.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių