Visuomenininkai dėl muziejų uždarymo ragina pasirašyti peticiją

Sostinės tarybai nusprendus vykdyti Vilniaus muziejų tinklo pertvarką, visuomenininkai dėl muziejų uždarymo šalies piliečius ragina pasirašyti peticiją.

Istoriko, buvusio kultūros ministro Dariaus Kuolio teigimu, negalima sutikti su Vilniaus miesto savivaldybės sprendimu rašytojų Vinco Mykolaičio-Putino bei Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinius butus-muziejus paversti rezidencijų ir edukacijų erdvėmis.

„Nuolankiai sutikti su Vilniaus miesto tarybos „politiniu sprendimu“ rašytojų memorialinių muziejų vietose „įkurti rezidencijas iš užsienio atvykusiems literatams“ yra tiesiog nepadoru“, – sekmadienį feisbuke rašė jis.

„Nieko kito nelieka, tik išsakyti pilietinį protestą ir priešintis“, – pabrėžė D. Kuolys.

Istorikas savo feisbuko įraše peticiją pasirašyti paragino ir prezidentą Gitaną Nausėdą bei premjerę Ingridą Šimonytę. Pirmadienio vakarą reikalavimą stabdyti muziejų naikinimą yra pasirašę per 1 tūkst. piliečių.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę sostinės savivaldybės taryba, siekdama optimizuoti miesto muziejų tinklą, nusprendė uždaryti Markučių dvaro muziejų ir jo rinkinį perduoti Vilniaus miesto muziejui. Pastarajam bus perduotas ir Beatričės Grinevičiūtės memorialinio buto-muziejaus rinkinys. Vietoje muziejų ketinama įsteigti jų padalinius.

Be to, savivaldybės tarybos sprendimu nutarta prijungti trijų rašytojų memorialinius namus prie organizacijos „Vilnius UNESCO literatūros miestas“. Venclovų namus, įsikūrusius Pamėnkalnio gatvėje, bei V. Mykolaičio-Putino bei V. Krėvė-Mickevičiaus butus, esančius Tauro gatvėje, ketinama atvertinti literatūrinėms rezidencijoms.

Vilniaus savivaldybės atstovai akcentuoja, kad priimtas sprendimas kol kas „yra formalus, leidžiantis pradėti teisinius įstaigų tinklo pokyčius“. Aiškesnę įstaigų turinio koncepciją, pasak jų, ketinama pateikti per artimiausius devynis mėnesius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
nesuprantama, kaip saujelei idiotų, atėjusiai į valdžią 4-iems metams, leidžiama viską griauti ir naikinti. Viską, kas šimtmečiais buvo tautos istorija, kultūra... Ar, dėl to to, kad jiems sunku mokykloje buvo išmokti S.Nėries ar Maironio eilėraštį, dabar keršydami viską griauna ir naikina????

Onė

Onė portretas
Grįžtam į viduramžius ar ne???

matomai

matomai portretas
ta Vilniaus taryba , kaip ir Eurovizija , tapo antisocialiniu ir antikulturiniu reiškiniu ......... laikas galvot apie pasekmes ir šitų " instancijų " likvidavimą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių