Nuteistas Seimo nario šeimą bauginęs indas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį kaltu pripažino Indijos pilietį, terorizavusį Seimo nario Juliaus Sabatausko šeimos narius.

Kaip pranešė teismas, už tai, kad nuo 2012 metų spalio iki 2013 metų rugsėjo J.Sabatausko šeimai išsiuntė per 500 žinučių, tarp kurių buvo ir grasinančio pobūdžio, vyras nuteistas 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Teismas konstatuodamas vyro kaltę padarius nusikaltimus rėmėsi nukentėjusiųjų parodymais, protokoluose užfiksuotų žinučių gausa ir jų turiniu, nukentėjusiesiems priklausančių telefonų išklotinėmis.

„R.D. skambučiai iš įvairių telefono numerių, siųstų žinučių nukentėjusiesiems turinys, jų kiekis, intensyvumas, nusikalstamų veiksmų trukmė patvirtina, jog tai sukėlė nukentėjusiesiems nuolatinę baimę, nerimą, vertė juos jaustis nesaugiai. Kaltinamasis, rašydamas grasinančio pobūdžio ir baimę keliančias SMS žinutes visiems šeimos nariams, siekė juos bauginti“, – rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime.

Skiriant bausmę, atsižvelgta į tai, kad R.D. padarė keturias nusikalstamas veikas, už kurias įstatymas be alternatyvų numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų. Kaltinamasis jau buvo teistas už analogišką veiką (grasinimus nužudyti ir sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą), jokių išvadų nepadarė, jo nusikalstami veiksmai tik suintensyvėjo.

Nustatant laisvės atėmimo bausmės trukmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis dirba Anglijoje, charakterizuojamas teigiamai, savo noru atlygino dalį neturtinės žalos vienai iš nukentėjusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mano nuomonė

mano nuomonė portretas
BET , susidėti su babajais ir protelis tos dukrelės . Dar manau , kad nebūtų Sabatauskas tokiame poste , tai tas indusas būtų laisvas

A6

A6 portretas
Prastai Juliukas auklėjo dukrą,jei nesugebėjo išaiškinti,kuo kvepia santykiai su kitarasiu.Dabar turi,o tai amžinai kalti eiliniai piliečiai.

tuk

tuk portretas
Privaziavo visokiu juodasikniu, greit ramios vietos neliks. Deportuoti visus is salies, sumazes vagystes, narkotikai ir kitos atvestines blogybes .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių