Policija fiksuoja užsišventusiųjų girtumo rekordus: jie pasiekti Vilniaus ir Šiaulių apskrityse

  • Teksto dydis:

Nors pusė praėjusios paros Kauno policijos suvestinių pranešimų žiniasklaidai – su alkoholio kvapu, ir Kaišiadorių rajone, Nemaitonių seniūnijoje, prieš moterį smurtavusiam 50-mečiui, kuriam dar prieš vidurdienį nustatytas 3,15 promilių girtumas, ir neblaiviam prie vairo tos dienos vakare Kauno rajone, Narsiečiuose, nutvertam automobilio „Mazda“ 45-erių metų vairuotojui, pripūtusiam į alkoholio matuoklį 3,08 promiles alkoholio, kurie yra tos paros Kauno apskrities rekordininkai, iki rugpjūčio 16-osios šalies rekordų dar toli.

Pirminiais duomenimis, girčiausias prie vairo tądien šalyje buvo nutvertas automobilį „Toyota Corolla“ Vilniaus rajone, Kijonių kaime, esančiame Rukainių seniūnijoje, vairavęs 55-erių metų vyras. Apie 14 val. dienos jam nustatytas 3,98 promilių girtumas.

Tačiau šalies policijos komisariatų rugpjūčio 16-osios, kuri, beje, buvo darbo diena, įsispraudusi tarp Žolinės ir savaitgalio, suvestinėse apie išskirtiniausius tos paros kriminalus yra dar girtesnių asmenų.

Rekordai fiksuoti Šiaulių apskrityje. Jos policijos suvestinėje pranešama, kad tądien, apie 20 val., Joniškio rajono Skaistgirio miestelyje smurtauta prieš neblaivią (4,18 prom.) 45-erių metų moterį. Po medikų apžiūros ji gydosi ambulatoriškai. O prieš ją smurtavęs 34-erių metų vyras yra ieškomas, dėl ko jo girtumas įvykio metu – neaiškus.

Kitoje panašioje užstalės dramoje tik jau Radviliškyje, Miško gatvėje, vienam jos dalyviui konstatuotas 4,15 promilių girtumas. Tiek šis 58-erių metų vyras pripūtė į alkoholio matuoklį 17.30 val. Tuo tarpu jo 50-metis bendrininkas tikrintis girtumą atsisakė. O judviejų 64-erių metų aukai nustatytas 2,91 prom. girtumas. Nors šis buvo nuvežtas greitosios medikų į gydymo įstaigą, vėliau taip pat iš jos išleistas gydytis ambulatoriškai.

Tiesa, nesukonkretinamas į tos paros Alytaus vyriausiojo policijos komisariato suvestines patekusių dviejų moterų girtumas, konstatuojant tik tai, kad abiem jis nustatytas sunkus. O tai paaiškėjo 22.20 val. gavus vienos iš jų pranešimą, kad ji negali patekti į savo namus Statybininkų gatvėje. Policijai nuvykus į įvykio vietą, rasta 55-erių metų moteris, ant kurios veido matėsi sužalojimai. Sulaikyta prieš ją smurtavusi 24-erių metų moteris. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo savo šeimos nariui arba artimam giminaičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių