Sostinėje – keturračio gaudynės: jį vairavęs vyras ir keleivis paspruko

  • Teksto dydis:

Keturratis motociklas be valstybinio numerio ženklų pastebėtas liepos 8 d. apie 16.58 val. Vilniuje, Rytų g. Jį vairavęs vyras ir keleivis buvo be šalmų.

Vilniaus apskrities Kelių policijos ekipažas nutarė sustabdyti šią transporto priemonę ir patikrinti.

Įjungus tarnybinio automobilio šviesos ir garso signalus, per garsiakalbį nurodyta vairuotojui sustoti kelkraštyje, tačiau vairuotojas pareigūnų reikalavimo nepaisė ir padidino važiavimo greitį.

Dar kartą pakartojus reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, vairuotojas pakluso ir sustojo.

Kai tik policijos pareigūnų ekipažas privažiavo, keturračio vairuotojas, kažką nerišliai pasakęs, vėl pradéjo važiuoti, vis didindamas važiavimo greitį.

Lėkdamas Rytų g. Karklénų k. link, ties Viktariškių k., pervažiavo tiltą per upę ir nusuko miško keliuku Pramonės g. link.

Persekiojant keturratį, vairuotojui buvo vis nurodoma sustabdyti transporto priemonę, tačiau pastarasis į policijos reikalavimus nereagavo – suvokdamas savo veiksmų pavojingumą bei siekdamas išvengti atsakomybės, kėlė pavojų ne tik sau, bet ir keleiviui, pašaliniams asmenims.

Pergalės g. keturratis nusuko miško link ir sustojo, vairuotojas ir keleivis paspruko.

Kelių policijos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad keturratis „Segway“ priklauso vienai mažajai bendrijai, kurios vienintelis darbuotojas yra vyras (gimęs 1990 m.).

Patikrinus šio asmens duomenis bei nuotrauką VRM duomenų bazėje, pareigūnai atpažino keturratį vairavusį vyrą.

Apžiūrint keturratį, jo bagažinėje buvo rasti pustuščiai alkoholinių gėrimų buteliai.

Keturratis priverstinai išvežtas į saugojimo aikštelę.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimo iš eismo įvykio vietos, pavojingo ir chuliganiško vairavimo, transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimo, naudojimosi saugos diržais, vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytomis atitinkamos grupės sėdynėmis, motociklininko šalmais tvarkos pažeidimo.


Šiame straipsnyje: keturratisgaudynėseismasavarija LTkelių policijakelių eismo taisyklės

NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
Kodėl Lietuvoje policininkai nesielgia kaip Švedijoje? Jeigu yra akivaizdus pažeidimas, šiuo atveju transporto priemonė be valstybinio numerio, vienas policininkas laiko nukreiptą ginklą, pasirengęs šauti, o kitas ramiai prieina ir sulaiko pažeidėją. Ir tik tada aiškinamasi.

Anonimas

Anonimas portretas
atvažiuokit ir kur nors pasislėpę pažiūrėkit kokiu greičiiu ir kaip važinėja nemėži po to kaip suremontavo pagrindini kelią .,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių