Sukčių atsiųstą nuorodą paspaudusi moteris prarado 1,7 tūkst. eurų

Vilniuje sukčių atsiųstą nuorodą paspaudusi moteris prarado 1,7 tūkst. eurų.

Kaip pranešė policija, sekmadienį apie 17 val. paspaudus gautą aktyvią nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės duomenis, iš 36 metų moters banko sąskaitos apgaule išviliota 1 tūkst. 758 eurai.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Kaip rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa, 90 proc. Lietuvos gyventojų susiduria su finansiniais sukčiais.

Niekaip galimų finansinių sukčių neidentifikuoja 1 proc. apklaustųjų, o 6 proc. visai nėra susidūrę su sukčiavimo atvejais.

Populiariausias sukčių būdas išvilioti pinigus tebėra vadinamasis „fišingas“ (angl. phishing), kai gyventojams siunčiama suklastota SMS žinutė ar elektroninis laiškas siekiant išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Korespondentai, Tai vis dėlto, kada prarado pinigus. Ar paspaudus nuorodą, ar suvedus bankininkystės duomenis?

skiep

skiep portretas
Vilniaus rusakalbius mulkina kiti rusakalbiai.Juk jie neziuri Lietuvos tv,neskaito lietuviskai,kur pilna perspejimu del sukciu.

Aš manau

Aš manau  portretas
kad durnių ir bažnyčioj muša
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių