Sulaikyta jaunuolių grupė, rengusi išpuolius prieš užsieniečius

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai sulaikė jaunuolių grupę sostinėje rengusią išpuolius prieš užsieniečius. Sulaikymo metu pas 12 įtariamųjų buvo atliktos kratos, 9 iš jų, tarp kurių 5 nepilnamečiai, buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Policijos duomenimis, pastaruoju metu Vilniuje buvo stebimi padažnėję užsienio piliečių užpuolimo atvejai. Dažnai kaukėti arba kitaip savo veidą slepiantys asmenys, grupelėmis po 2-4 asmenis užpuldavo ir sumušdavo tamsaus gymio užsieniečius. Tokie išpuoliai pradėti fiksuoti vasaros pradžioje.

Tuo metu Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai tuo pat metu atlikinėjo ikiteisminius tyrimus dėl dvejų to paties namo padegimų Trakų r., Lentvaryje. Bylas tyrę pareigūnai netrukus nustatė, kad šie įvykiai yra susiję.

Buvo nustatyta, kad Vilniuje veikia jaunuolių grupė, save priskirianti „skinhedų“ subkultūrai. Remiantis jų ideologija, jie kategoriškai nusiteikę prieš tamsaus gymio kitataučių užsieniečių buvimą Lietuvoje, prieš narkotinių medžiagų platintojus bei pedofilija įtariamus asmenis.

Taip pat nustatyta, kad šių metų birželio pradžioje du asmenys iš šios „skinhedų“ grupės gavo nepatvirtintų duomenų, kad Lentvaryje gyvenantis vaikinas platina narkotines medžiagas. Norėdami jį pamokyti, nusprendė padegti jo namus, panaudojant „Molotovo kokteilius“.

Minėti asmenys taip pat įtariami rugpjūčio 24 d. Saulėtekio alėjoje, Vilniuje, užpuolę Indijos pilietį (gimusį 2002 m.). Pribėgę jam iš nugaros, sumušė, o pastarajam nukritus ant žemės, toliau mušė jį bei spardė. Po to vienas iš užpuolikų pagriebė ant žemės gulėjusį Indijos piliečio mobiliojo ryšio telefoną ir visi pabėgo.

Po savaitės, tokiu pačiu laiku ir beveik toje pačioje vietoje, keturi „skinhedai“ užpuolė 64-erių metų amžiaus JAV pilietį – jį apsupę sumušė ir, pargriovę ant žemės, išplėšė iš jo rankų mobiliojo ryšio telefoną. Nukentėjusiajam diagnozuoti kūno sumušimai ir smegenų sukrėtimas.

Kiti du grupuotės nepilnamečiai įtariami Pabradėje plaktuku į galvą trenkę kartu alkoholinius gėrimus vartojusiam nukentėjusiajam ir iš jo pagrobę turėtą piniginę.

Dalis sulaikytų asmenų taip pat įtariami rugsėjo 7-osios vakarą dalyvavę įvykyje Kalnėnuose, kuomet buvo užpulti gimtadienyje dalyvavę nepilnamečiai asmenys. Vilniaus apskr. policija turi duomenų, kad ši „skinhedų“ grupė yra įvykdžiusi ir daugiau išpuolių prieš tamsiaodžius asmenis Vilniaus mieste.

Sulaikytiems asmenims skirtos kardomosios priemonės – nepalaikyti tarpusavio ryšio, keturiems iš jų skirta intensyvi priežiūra (uždėtos apykojės, nurodančios jų buvimo vietą), dvejiems asmenims skirtas suėmimas, vėliau pakeičiant jį švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Chacholu naciai 100%

Garantuotai

Garantuotai portretas
Vatnykai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių