- Kamilė Knispelytė [2]
- [3]
- [3]
- Teksto dydis:
- Spausdinti [4]
Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.
Ak, tas gyvenimo tempas, trumpinantis valandas, kurias būtų galima skirti romiai meditacijai, ilgai ir kantriai pjaustant daržoves baltai lietuviškai mišrainei. Kartais tam tiesiog neužtenka laiko. Kaip ir daugeliui kitų patiekalų, kuriems reikia kruopštaus ir anaiptol netrumpo triūso. Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.
Vištienos filė su sūriu "Brie"
Reikės
4 vištienos krūtinėlių filė,
100 g sūrio "Brie",
1 kiaušinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų,
maltų džiūvėsėlių apvolioti,
aliejus kepti.
Paruošimo būdas
Tai greitai pagaminamas pikantiškas patiekalas. Jeigu norite aštresnio ir dar pikantiškesnio skonio, naudokite sūrį su mėlynuoju pelėsiu.
Vištienos filė nestipriai išmuškite, iš šono padarykite gilią įpjovą, kad gautumėte kišenėlę.
Iš vidaus ir iš išorės krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galite naudoti vištienos prieskonius arba karį.
Sūrį supjaustyti gabalėliais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės. Sudėlioti į kišenėles. Sutvirtinti krūtinėlės kraštus.
Kiaušinį išplakite, kiekvieną krūtinėlę pavoliokite plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekite su žaliomis salotomis.
Varškės apkepas su žalumynais
Reikės
600 g varškės,
30 g parmezano,
4 kiaušinių,
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų,
1,5 valgomojo šaukšto miltų,
1 saujos mėgstamų žalumynų (petražolių, bazilikų ir kt.),
2 skiltelių česnako,
alyvuogių aliejaus,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų.
Paruošimo būdas
Jei labai drėgna, varškę kiek nuspauskite, kad nuvarvėtų skystis. Pertrinkite per sietelį.
Nuo žalumynų nupjaustykite stiebus, lapelius ir smulkiai supjaustykite, taip pat ir česnako skilteles.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su varške. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Į varškės masę suberkite manų kruopas, miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
Į varškę įpilkite porą valgomųjų šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus žalumynus ir česnakus, išmaišykite. Po truputį įmaišykite į varškę plaktus baltymus. Įberkite druskos ir pipirų.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Molinį kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite varškės masę, išlyginkite šlapia mentele.
Ant viršaus tolygiai užberkite sūrį. Pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę, kepkite 45–50 min. Paskui išjunkite orkaitę, praverkite dureles. Po 15–20 min. išimkite užkepėlę iš orkaitės ir patiekite.
Greiti blyneliai su kumpiu
Reikės
300 g kumpio (tinka ir mėgstama dešra),
skardinės konservuotų kukurūzų,
200 g fermentinio sūrio,
5 valgomųjų šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
Paruošimo būdas
Kumpį ar dešra smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite. Supjaustytus produktus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, kukurūzais, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite kelis šaukštus miltų, kad masė nebūtų labai skysta. Tada į įkaitintą aliejų (jo keptuvėje neturi būti per mažai) šaukštu dėkite masę ir kepkite, kol kepsneliai gražiai apskrus.
Gaivus mangų desertas
Reikės
1 prinokusio mango,
200 ml riebios grietinėlės,
100 ml pieno,
30 g migdolų (nebūtina),
100 g cukraus.
Paruošimo būdas
Mangą nulupti, supjaustyti ir sutrinti virtuviniu kombainu ar trintuvu.
Grietinėlę ir pieną gerai išplakti plakikliu kartu su cukrumi bei gerai išmaišyti su mangų mase. Gautą masę sudėti į šaldymo indą ir padėti kelioms valandoms į šaldymo kamerą.
Labai tinka patiekti su migdolų riešutais ar migdolų plokštelėmis.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Galerijos [11]
Nuorodos:
[1] https://www.diena.lt/%2Bdocument.location.href%2B
[2] https://www.diena.lt/autoriai/kamile-knispelyte
[3] javascript://;
[4] https://www.diena.lt/print/688598
[5] https://www.diena.lt/zymes/receptai-3
[6] https://www.diena.lt/zymes/patiekalai-3
[7] https://www.diena.lt/zymes/maistas-4
[8] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/ant-rudeninio-stalo-silumos-ir-jegu-teikiantis-maistas-1198755
[9] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/ant-stalo-kiaulienos-nugarine-1197972
[10] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/virtuve-pakvips-obuoliais-1196112
[11] https://www.diena.lt/galerijos
[12] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/2024-2028-metu-kadencijos-seimo-nariu-priesaika-1199848
[13] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/paramos-ukrainai-vakaras-svedijos-ambasadoje-1199796
[14] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lietuvos-bokso-cempionatas-1199781
[15] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/atstatytas-virsuliskiu-daugiabutis-1199751
[16] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lietuvos-karo-akademijos-pirmakursiu-priesaikos-ceremonija-1199731
[17] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/teismas-zydu-tautos-niekinimu-kaltinamo-r-zemaitaicio-byloje-apklause-f-kukliansky-1199698
[18] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/vystomo-rudninku-karinio-miestelio-pristatymas-1199691
[19] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lietuvoje-pabiro-snaiges-1199673
[20] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/europos-taure-vilniaus-wolves-twinsbet-trento-dolomiti-energia-8683-1199643
[21] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/iii-cioji-tarptautine-grafikos-paroda-pasikalbejimai-1199614