Grilio patiekalai – neatsiejama pavasario dalis, tad nenuostabu, kad šiuo metu lauko kepsninės ištraukiamos vis dažniau. Dažniausiai grilyje kepama mėsa, tačiau jame puikiausiai atsiskleidžia ir kitų maisto produktų skonis.
„Mes duodam savo vaikams tą patį, ką ir mes valgome. Manau, kad primesti vegetarišką ar veganišką mitybą vaikui – pavojinga ir neteisinga. Mes su vyru tiesiog šiais klausimai pasitikime medikais“, – sako dainininkė, neseniai metukų sulaukusių dvynių Kornelijos ir Donato mama Katažina Zvonkuvienė.
Specialistai mano, kad vegetariška mityba nėra vaikams pati tinkamiausia, bet vaikų darželio, kuriame vaikai taip maitinami, direktorė Jūratė Varneckienė LRT RADIJUI tvirtina, kad mėsa nėra būtina sveikai vaikų mitybai. Nors šiame darželyje vaikai maitinami vegetariškai nuo pat jo įkūrimo, mitybos valgiaraštis oficialiai patvirtintas tik neseniai.
Vegetariškas maistas skinasi kelią ir pas mažesnių miestų vartotojus. Panevėžyje daugėja kavinių, kurios į dienos meniu įtraukia bent po vieną vegetarišką patiekalą. Tačiau verslininkai atviri: maitinti klientus vien tokiu maistu – neapsimoka. Norint išsilaikyti, tektų kelti kainas, o tai atbaidytų žmones.
Pastebima, kad vegetariškų kavinių patiekalais susigundo ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.
Į vienintelę mieste vegetarišką kavinę kasdien ateina per šimtą žmonių. prieš trejus metus ją atidariusi verslininkė sako norėjusi įrodyti, kad vegetarai ne vi