Džiuginant vasariškiems ir šiltiems orams, „Skaniai ir paprastai“ laidos vedėjas ir profesionalus šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasigaminti lengvus bei ypač sveikus patiekalus iš žuvies.
Kasmet rugsėjo pabaigoje minima Pasaulinė širdies diena, skirta skatinti visuomenę gyventi sveikiau ir daugiau dėmesio skirti savo širdies būklei. Širdies ir kraujagyslių ligų statistikai Lietuvoje negerėjant, vis daugiau mokslinių tyrimų atskleidžia, jog riziką sumažinti galima į mitybos racioną įtraukiant tokius kasdienius produktus, kaip žuvis ir jūros gėrybės.
Skumbrė – žuvis, kurią vertina viso pasaulio kulinarai. Savitas skonis, aromatas, mėsos švelnumas suteikia galimybių eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius. Į atradimų kupiną kulinarinę kelionę drauge su restorano "Medžiotojų užeiga" skonių meistrais šįsyk leidosi Kauno muzikinio tetaro solistė Ingrida Kažemėkaitė-Kunigėlė, garsėjanti ne tik savo skaidriu balsu, bet ir aistra gaminti.
Dauguma žmonių įsitikinę, kad niekas geriau nemoka gaminti ir apdoroti žuvies nei ežerų kraštų gyventojai, tačiau tai netiesa. Kai žvejybos sezonas Lietuvos ežeruose pačiame įkarštyje, pasigaminti įvairiausių patiekalų iš šviežios žuvies turi progą kiekvienas.
Su iššūkiu paruošti mažiausiai dvylika Kūčių stalo patiekalų susiduria bene kiekviena žiemos šventėms besiruošianti šeima Lietuvoje. Tačiau kitaip nei anksčiau, ne visus patiekalus šiandien lietuviai ryžtasi ir turi laiko gaminti patys. Dažniausiai šventiniam stalui namuose lietuviai gamina karštus žuvies patiekalus (82 proc.). O duoną ir kūčiukus įprastai perka jau pagamintus – taip elgiasi atitinkamai 77 ir 62 proc. lietuvių.
Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, lietuviai Kūči