„Anykščių vyno" nuostolis gali siekti 6 mln. litų

Natūralių alkoholinių gėrimų gamintojas ,,Anykščių vynas" pranešė, kad dėl sumažėjusių bendrovės pardavimų, kuriuos lėmė metų pradžioje 20 proc. padidėję akcizai, šiuos metus gali baigti su didesniu veiklos nuostoliu nei tikėtasi. Prognozuojama, kad planuotas 3 mln. litų  nuostolis gali siekti iki 6,2 mln. litų.

„Didesnių nuostolių prognozes lemia pasikeitusi bendra situacija rinkoje. Šiais metais net 20 proc. padidėjo stipriųjų alkoholinių gėrimų akcizai, dėl kurių nukentėjo bendrovės pardavimai", - sakė bendrovės direktorė Violeta Labutienė.

Svarstymai nuo naujųjų metų dar labiau didinti akcizus alkoholiniams gėrimams, verčia bendrovę planuoti dar mažesnius ateinančių metų pardavimus. „Gali tekti mažinti darbuotojų skaičių. Tam jau ruošiamės ir šių metų balanse numatėme galimas išeitines kompensacijas darbuotojams. Tai taip pat prisidėjo prie prognozuojamo bendrovės nuostolio didėjimo", - sakė V.Labutienė. Šiuo metu bendrovėje dirba 246 darbuotojų.

„Anykščių vynas" gamina vaisių ir uogų vynus, trauktines, likerius, brendį, degtinę ir sidrą. Taip pat natūralias koncentruotas obuolių sultis, kurios parduodamos užsienio gėrimų gamintojams.

Nuo 2004 metų „Anykščių vynas" priklauso didžiausiai Lietuvoje alkoholio gamintojai grupei „Alita".


Šiame straipsnyje: Anykščių vynasnuostolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių