Didieji prekybos centrai jaučia grįžus optimizmą

Augančius pirkėjų srautus ir j ų išleidžiamas sumas skaičiuojantys prekybos ir pramogų centrai praėjusius metus laiko geriausiais per pastaruosius trejus metus.

Bendras centrų pajamas kai kurie dar vadina „dugnu“, tačiau aišku, jog pirkėjų išlaidos dabar bent jau atspindi realias jų galimybes, penktadienį teigiama dienraštyje „Verslo žinios“.

„Tai pirmi metai, kai užimtumas prekybos centruose vėl grįžo į beveik 100 proc. 2009-aisiais neužpildytas plotas kai kur artėjo prie 10 proc.“, - praėjusių metų derlių apžvelgia „BPT Asset Management“ prekybos paskirties investicijų segmento vadovas Darius Urbonas.

„BPT Asset Management“ bendrovė valdo prekybos centrus „BIG“ Klaipėdoje, „Europą“ Vilniuje ir „Molą“ Kaune.

Pasak D. Urbono, pernai didėjo visų centrų ir visų segmentų pajamos. Bendras pajamų augimas siekia apie 10 proc., yra parduotuvių, kuriose parduota ir 20 proc. daugiau. Kita vertus, palyginti su 2007-2008 metais, anot jo, pajamos vis dar apie trečdalį kuklesnės.

„Mano vertinimu, geriausiais laikais apyvartos ir nebuvo “tikros„. Daugeliu atvejų perkama buvo perdėm spontaniškai ir skolintomis lėšomis. Paskutinių metų rodikliai, kai apyvartos yra pasiekusios tokį subalansuotą, skeptikų nuomone, dugną, šiandien daugmaž jau atspindi realias žmonių pajamas ir galimybes“, - pažymi D. Urbonas.

Rekordiškai geras prekybininkams buvo trečias metų ketvirtis. „Augimas dabar kiek lėtėja, bet ir nemažėja dramatiškai. Iš to galima daryti prielaidas, kad dabartinės prekybos rezultatai, net girdint nemenką dozę blogų žinių apie Europos padėtį, naujus mokesčius ar nestabilumą bankų sistemoje, jau nebekrenta“, - teigė D. Urbonas.

Gausesnes pajamas skaičiuoja ir kiti prekybos centrai.


Šiame straipsnyje: prekybos centrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių