Grįžus iš kelionės - atsiimti PVM

Kelionių agentūra  „Baltic Travel  Service” padės susigrąžinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) už užsienyje įsigytas prekes ir paslaugas.

Pagal sutartį su tarptautine bendrove „Tax Back International”, kelionių agentūra „Baltic Travel Service” šį mėnesį Lietuvos įmonėms pradeda teikti PVM grąžinimo paslaugą. Norint susigrąžinti PVM už verslo kelionėse patirtas išlaidas pakaks užpildyti anketą, pasirašyti sutartį, surinkti dokumentų apie išlaidas originalus ir išsiųsti juo į agentūros biurą. Pinigai į klientų sąskaitą pervedami maždaug po mėnesio.

Susigrąžinti PVM galima už apgyvendinimo išlaidas, automobilio nuomą, kurą, maistą, pramogas, konferencijų įrangos ir salių nuomą, rinkodaros ir kitas su verslu susijusias išlaidas.

Pagal ES 8 ir 13 direktyvą, ES šalių kompanijos gali susigrąžinti PVM iš kitų užsienio šalių, kuri kartais siekia net iki 25 proc. bendros sąskaitos vertės. Praktika rodo, kad kol kas dar mažai Lietuvos įmonių išnaudoja šią galimybę.

Kelionių agentūros „Baltic Travel Service” verslo partneris „Tax Back International“ - 1996 m. Dubline įkurta tarptautinė kompanija, kuri padeda įmonėms susigrąžinti PVM už paslaugas įgytas užsienyje. „Tax Back International“ šiuo metu turi penkiolika biurų visame pasaulyje.

„Daugelis įmonių vadovų vis dar galvoja, kad susigrąžinti PVM už komandiruotėse ar verslo kelionėse kompanijos darbuotojams suteiktas paslaugas yra sudėtinga ir užtrunka daug laiko. Nuo šiol situacija keičiasi, formalumus sutvarkysime per porą valandų, o po mėnesio jau sulauksite pavedimo į įmonės sąskaitą“, - sakė kelionių agentūros „Baltic Travel Service” projektų vadovas Dainius Juozaitis:

„Baltic Travel Service” yra bendrovės „Baltijos kelionių agentūra“ prekinis ženklas. Agentūra veikia nuo 1992 m., nuo 2000 m. ji priklauso tarptautiniam kelionių agentūrų tinklui „Lufthansa City Center“.

Kompanija šiuo metu turi dešimt biurų pagrindiniuose Lietuvos miestuose, joje dirba 60 kelionių konsultantų. Pagrindinės paslaugos verslo klientams: bilietų ir viešbučių rezervavimas, automobilių nuoma, kelionės dokumentų tvarkymas, motyvacinių išvykų, konferencijų, seminarų organizavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių