Skolų išieškotojai: kiekvienas yra kažkam skolingas

Įsivyraujant ekonominės krizės nuotaikoms, vis dažniau pasitaiko atvejų, kai klientas perdavęs bylą dėl laiku neįvykdytų finansinių įsipareigojimų, beveik tuo pačiu metu yra skolininku kitoje byloje, pastebi skolų išieškojimo bendrovė „Creditum”.

„Tai, kas anksčiau  buvo tik teoriniai pasvarstymai, jog kiekvienas yra kažkam skolingas,  dabar įgauna visai kitą atspalvį. Galime teigti, jog kiekvienas kreditorius viena ranka stengiasi maksimaliai pasinaudoti kitų lėšomis kuo ilgesnį laiko tarpą, kita ranka karštligiškai bando atgauti savo paskolintus pinigus per maksimaliai trumpą laiką,“ - teigia skolų išieškojimo bendrovės „Creditum“ direktorius Kęstutis Petraitis.

Dengti skolas svetimais pinigais darosi norma, o ne išimtis. Šiuo metu dauguma skolininkų savo iniciatyva ilgina atsiskaitymo terminus – tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl įmonės vienoje byloje yra kreditoriai, kitoje - skolininkai. Be to, kaip teigia K.Petraitis, poreikis dengti skolas svetimomis lėšomis akivaizdus. Kreditoriai, pamatę piktnaudžiavimą jų pinigais, jautriai reaguoja į kiekvieną vėlavimą, ilgesnį nei 30 dienų, ir kreipiasi į skolų išieškojimų įmones. 

Skolų išieškojimo bendrovės „Creditum“ duomenimis, skolų augimo tendencijos dar labiau sustiprėjo baigiantis 2008 metams. Šį rezultatą lėmė bankrutuojančių įmonių per paskutinį ketvirtį padaugėjimas 126 proc., lyginant su tuo pačiu 2007 metų laikotarpiu.

„Creditum“ ekspertai prognozuoja, jog 2009 metais skolų dydžiai dar labiau augs, o jų atidavimo terminai ilgės.


Šiame straipsnyje: skolaskolų išieškotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių