Apie 60 proc. „Vikipedijos“ įrašų – su faktinėmis klaidomis

Socialinių medijų ekspertai tvirtina, kad „Vikipedijoje“ netikslumų ir faktinių klaidų galima aptikti vos ne šešiuose iš dešimt internetinių įrašų.

Tai tik dar kartą patvirtina akademikų perspėjimus, kad šiuo tinklalapiu nereikėtų pasitikėti, kaip šaltiniu, rašo „Daily Mail“. Nepaisant to, vis dar daug žmonių naudojasi šiuo informacijos šaltiniu ne tik asmeniniais tikslais, bet ir mokslui ar įmonės pristatymams.

„Vikipedijos“ įrašus gali redaguoti kiekvienas interneto vartotojas, todėl klaidos gali atsirasti ne tik dėl žmogiškojo faktoriaus, bet ir specialiai norint „pakenkti“ įrašams ar jų autoriams. „Vikipedijos“ redaktoriai neturi pajėgumų stebėti visus įrašų pasikeitimus, juose esančius faktus tikrinti ar keisti.

Tyrime dalyvavę verslininkai teigė, kad net jei pastebėdavo klaidą, susijusią su jų ar klientų įrašais, kas ketvirtas skundas likdavo „Vikipedijos“ neišnagrinėtas.

Nors „Vikipedijos“ atstovai teigia, kad klaidas ištaiso per 2-5 dienas nuo kreipimosi į juos, apklausos dalyviai teigė, kad informacija kartais būdavo pakeičiama tik po kelių savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių